Talentum-döntőn a csikysek

A Talentum-verseny döntőjének aradi résztvevő diákjai, felkészítő tanáraik társaságában [Fotó: Kulcsár Jóel]

Idén is nagy lendülettel indult a diákcsapat az immár tizedik alkalommal megszervezett Dr. Toró László Talentum verseny döntőjére, Temesvárra. A két online fordulón elért pontszámok alapján a Csiky Gergely Főgimnázium összesen nyolc diákja minősült az országos szakaszra: Kiss Eszter, Marossy Gyopár, Nyári Tamás, Tóth Kevin (XI. A), Budacsek Tímea (X. A), Anghel Orsolya, Gali Anita, Kiss Tóbiás (IX. A).

A fentebb felsoroltak közül március 8-án, péntek délben heten indultunk Temesvárra. Oda érkezve, a vonatállomásról a szervező Bartók Béla Elméleti Líceum egy diákja vezetett el minket a szálláshelyünkre. Lepakolás és egy kiadós ebéd után következett a megnyitó és ismerkedés az iskola dísztermében. Ezután csoportokra osztve tehetséggondozó műhelyen vettünk részt a Temesvári Nyugati Tudományegyetem laboratóriumaiban, azaz a Planetáriumban, és az Experimentáriumban. A vacsorát követően még jutott idő némi ismétlésre is.

Március 9-én, szombat reggel 9 órakor kezdődött a versenyfeladatok kidolgozása. A Talentum hagyományainak megfelelően mindenki két – a biológia, kémia, fizika, informatika közül választott – tantárgyból kapott tételeket. Ebéd után városnézésre indultunk, majd szabad program következett. A délutáni eredményhirdetés előtt Köllő Magor Internet of Things című workshopján vehettünk részt.

Az ünnepélyes díjkiosztásról ezúttal sem távoztunk üres kézzel, összesen négy helyezést értünk el:

  • Nyári Tamás (XI. osztály) – II. hely
  • Marossy Gyopár (XI. osztály) – III. hely
  • Kiss Tóbiás (IX. osztály) – III. hely
  • Budacsek Tímea (X. osztály) – dicséret

Valamennyi résztvevőnek különleges élmény volt ez a verseny!


További fotók: ITT.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .