Szakmai gyakorlat Granadában (I.)

A Csiky Gergely Főgimnázium néhány tanulója és tanára már hónapok óta tudta, hogy sikeresen beválasztották őket egy háromhetes spanyolországi szakmai gyakorlatra, a verőfényes andalúz városba, Garnadába.

Granada a Sierra Nevada hegység lábánál fekvő gazdag történelmi múltra visszatekintő város, amely az azonos nevű tartomány székhelye Andalúzia autonóm közösségében és amelynek legrégibb feltárt leleteit i.e. a 7. százdra becsülik. Jelenleg 250 ezren lakják, de látogatottságának és egyetemének köszönhetően kozmopolita csomóponttá nőtte ki magát.

A hosszú várakozás után eljött március 3-a, az indulás napja, amikor a dédelgetett álom valóra vált. Nem sokkal éjfél után, 17 diák a X. B (turizmus) illetve X. C (közgazdaság) osztályokból mikrobuszra ülve búcsút intett szüleinek, barátainak, hogy Budapestre utazzon, ahol a Ryanair hajnali 5 órás járata Malagába repítette őket. Diákjaink közül többen először tapasztalták meg a repülés élményét, de nem csalódtak, mert időben (9:00-kor) és biztonságban szálltunk le Malagán, ahonnan már csak egy „rövid”, 150 kilométernyi autóbuszozás választott el minket a célunktól.

Érkezésünkkor a M.E.P (Mobility European Projects) képviselője várt minket, aki a szakmai gyakorlat részleteiért felelős. Bemutatta szállásunkat, amely örömünkre a város szívében helyezkedik el. A kívülről egy hagyományos emeletes bérháznak kinéző épület belül modern diákszállás, ahol két emeleten vannak kialakítva a hálószobák, fürdőszobák, mosoda, konyhák és nappali. Meglepetésünkre, egy csernavodai csapattal kerültünk egy szállásra.

Habár a vasárnap első részét fárasztó utazással töltöttük, rövid pihenő után a második részében maradt még energiánk egy felfedező útra Granada óvárosának szűk utcáin.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .