A matematika ünnepe a Csikyben

[Fotó: Ilona János]

A diákok lelksedése a Zrínyi Ilona Matematikaverseny iránt töretlen. A MATEGYE Alapítvány irányításával évről évre megszervezzük ezt a diákok által kedvelt versenyt.

Az első fordulóra közel 200 diák jelentkezett. Ebből 110-en jutottak tovább a megyei fordulóra, amelyet február 16-án a Csiky Gergely Főgimnáziumban szerveztünk meg. Mivel a kódlapok még aznap eljutottak Kecskemétre, ahol digitálisan javították ki őket, ezért a diákok saját pontszámaikat nagyon hamar megtudták. A végleges eredmények után mindenki, aki díjazott, személyes meghívót kapott a díjazási ünnepségre. Meglepetést így is tudtunk szerezni, mert az, hogy ki hányadik helyet ért el, csak az utolsó pillanatban derült ki.

Március 7-én, csütörtök délután a Csiky Gergely Főgimnázium díszterme csillogó szemű diákokkal, büszke szülőkkel és pedagógusokkal telt meg. Valamennyi évfolyam legjobb diákjait, illetve az őket felkészítő pedagógusokat is kitüntettük. A díjazottak listája ITT található.

A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy a nemrégiben megrendezett Országos Magyar Matematika Olimpia megyei szakaszának legügyesebb diákjait is díjazzuk. A verseny országos szakaszán megyénket a következő tanulók képviselték: Tar Nándor (V. osztály), Zsidai-Rétyi Bálint (VII. o.), Vörös Viktória (VIII. o., Pécskai 2-es számú Általános Iskola), Budacsek Tímea (X. A) és Nyári Tamás (XI. A).

Gratulálunk a remek matematikai eredményekhez, köszönjük a pedagógusok munkáját és a szülők támogatását! Sok sikert kívánunk a további munkához az alábbi idézettel: „Önmagában a tehetség kevés a sikerhez, gyakorlás nélkül nem juthat a felszínre. Megfelelő hozzáállás, alázat, megbízhatóság, akarat – azaz kőkemény munka – nélkül nincs igazi siker.” (Miller Zoltán)

« A 3 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .