Kölcsey-díjas lett a Csiky Gergely Főgimnázium

Berecz Gábor, az aradi Kölcsey Egyesület elnöke, Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója és Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke a magyar kultúra napi ünnepségen, 2024. január 21-én [Fotó: Ilona János]

A 2023-as év Kölcsey-díjasa az Aradi Csiky Gergely Főgimnázium lett. A díjátadásra ma, 2024. január 21-én, vasárnap 18:00 órakor került sor a magyar kultúra napi ünnepség keretén belül, a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében.

A magyar kultúra napján az aradi Kölcsey Egyesület emléktáblát avatott a Csiky Gergely Főgimnázium első emeleti folyosóján Burián János klasszika-filológusnak, az aradi Magyar Királyi Főgimnázium utolsó, illetve az aradi Római Katholikus Főgimnázium első igazgatójának.

Az aradi Kölcsey Egyesület, az RMDSZ Arad megyei szervezete és az Aradi Kamaraszínház közös rendezvényén vehette át a Kölcsey-díjat iskolánk képviseletében Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója, majd E-líra 100 címmel verses kalandozásra invitálták a jelenlévőket az Aradi Kamaraszínház művészei.

Alább néhány fotót tekinthetünk meg a rendezvényről. Részletesebb beszámolóval is jelentkezünk hamarosan.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 14 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .