Legyen élmény a tanulás és a tanítás! Indulhatnak a BeeBot-kalandok!

Tanítók és robotméhecskék – képzés a BeeBotok használatára

A X. A osztály (osztályfőnök: Rudolf Ágnes) a sikeres adománygyűjtés után, december végén iskolánk kisdiákjait 6 padlórobottal örvendeztette meg. Január 20-án, szombaton a tanítók ízelítőt nyerhettek a robotméhecskékkel való munka sokszínűségéből. Oláh Katalin Melinda, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum tanítója osztotta meg velünk tapasztalatait.

A délelőtt egy rövid elméleti bemutatóval indult. Kati elmondta, hogy a BeeBotokkal való munka a STEAM-módszer egyik eleme lehet. A STEAM egy angol mozaikszó, a következő tudásterületeket jelzi: tudomány (Science), technológia (Technology), mérnöki tudományok (Engineering), művészet (Arts) és matematika (Mathematics). A STEAM pedagógia célja, hogy a gyermekek kreatívan és önállóan fedezzék fel és használják a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

Az elmélet után a robotokkal való ismerkedés következett, megtanulhattuk, hogy a kis méhecskék milyen utasításokat tudnak végrehajtani. A technikai ismeretek után ötleteket kaptunk Kati tanító nénitől, hogy milyen területeken és hogyan építhetjük be napi munkánkba a kis robotokat. A teljesség igénye nélkül: számok, színek, betűk, síkidomok, szorzótábla tanulása, matematikai műveletek végzése, irodalmi szövegek feldolgozása stb.

A hasznos és élvezetes délelőtt végén azt a következtetést vonhattuk le, hogy a robotméhecskék alkalmasak a gyerekek motiválására, valamint komplex kompetenciafejlesztésre (algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitás, együttműködési készség, sík- és térbeli tájékozódás).

« A 2 »

https://youtube.com/shorts/aLRDalixkTc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .