Licista zeneszeretők figyelmébe! 5. SOKaDALOM online zenei tehetségkutató

A BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar zeneművészeti szakja ötödjére szervezi meg a SOKaDALOM online zenei tehetségkutatót középiskolások számára. A videófelvételeket március 1–26. között lehet feltölteni a kar weboldalára.

A versenyzők három kategóriában jelentkezhetnek egyéniben, illetve csoportosan együttesként/formációként:
A. Népi: népi ének és népi hangszer
B. Klasszikus: klasszikus canto, klasszikus hangszer és saját kompozíció
C. Könnyűzenei: saját dal, jazz ének, musical, pop stb.

A 3-4 perces, fekvő formátumú videó készülhet telefonnal is. A fájl mérete nem haladhatja meg az 1,3 GB-ot, és eredeti, belső vágás, hangszerkesztés nélküli kell hogy legyen. A felvétel kifejezetten a 2023-as 5. SOKaDALOM tehetségkutatóra készüljön, tehát nem lehet korábbi fellépés felvétele!

Az I. díjas 500 RON, a II. 300 RON, a III. pedig 200 RON jutalmat kap. Ezen kívül lehet különdíjat és közönségdíjat kapni. A közönségdíjat a BBTE Zeneművészeti szak diákjai és tanárai választják ki. A díjazottak a kapott oklevéllel kiválthatják a Zeneművészeti szakra történő nyári felvételi gyakorlati próbáját (maximális, 10-es jegyponttal).

Az eredményhirdetésre április 2-án kerül sor a BBTE Zeneművészeti szak weblapján és facebook-oldalán. A díjátadó április 21-én lesz megtartva Kolozsváron a kar épületében. Az ünnepélyes díjátadó gálán a zsűri kiértékelése mellett minden díjazott fellép a versenyszámával. A díjátadó napján a díjazottak és az érdeklődő résztvevők számára a zsűri mesterkurzust tart, egyénileg is szakmai útmutatást adva az előmenetelben.

Már készíthetitek is a videóitokat! További információkért és a legfrissebb hírekért kövessétek a verseny facebook-oldalát!