A Csikyben is díjaztuk az első helyezett röplabdázóinkat

A VI. Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiáján iskolánka képviselő csapat
[Fotó: Ilona János]

Amint arról október 1-jén már beszámoltunk, a 2022. szeptember 20–24. között megrendezett VI. Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiáján első helyezést ért el a strandröplabda férfi párosunk – Csapó Dávid és Csáki Frigyes (XII. A, 2021–2022) –, és a férfi röplabda csapatunk is, melynek tagjai: Csapó Dávid, Csáki Frigyes, Barbu Mark (XI. A), Csapó Erik (XI. C), Csonka Dávid, Dobor Carlos (XI. a), Kisvárdai-Spier Tamás (XII. B), Kulcsár Jóel (X. A).

Pénteken, nagyszünetben, a „hídon”, azaz a két épületrész közötti folyosón egy rövid, de meghitt díjátadó ünnepségen az iskola vezetősége is jutalmazta a kiemelkedő eredményt elért sportolókat. Spier Tünde igazgató ismertette a kolozsvári sportolimpián elért sikereket, majd névre szóló oklevéllel és egy-egy csokoládéval lepte meg a férfi röplabdacsapat tagjait. Csoki jutott a sportolimpián versenyző úszóinknak is – Anghel Orsolya (VIII. A), Bálint Anna (IX. A), Higyed Hunor (X. A), Murvai Áron (X. B) –, akik elszántan versenyeztek, de a döntőbe végül nem jutottak be.

Erdei Emese testnevelő tanár, a csapat felkészítője büszkén utalt arra, hogy a csikysek sikere annál is inkább értékelendő, mert nem egy Kolozsvárhoz, vagy Csíkszeredához mérhető számú magyar lakossággal rendelkező városban szerveződött a csapat, hanem itt, Aradon, a szórványvidék körülményei között.

A jelenlévő osztálytársak és iskolatársak örömteli tapsa közepette ért véget az ünnepség, majd mindenki igyekezett a következő órájára.

« A 2 »