Röplabdázóink diadalmaskodtak az Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiáján

Két év szünet után, 2022. szeptember 20–24. között Kolozsváron ismét sikerült megszervezni az Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiáját, a hatodikat. Erdély 29 iskolájából majdnem 800 diák mérkőzött meg egymással 10 sportágban, 33 versenyszámban. Idén új versenyszámok is bekerültek az „Olimpiai játékok” közé, úgy mint a női labdarúgás, a lábtenisz és a streetball.

A mérkőzésekre a Babeș–Bolyai Tudományegyetem sportlétesítményeiben került sor. Ezen az országos bajnokságon a 2022. júniusában elballagott diákjaink is versenyezhettek, tehát azok, akik tavaly voltak tizenkettedikesek.

Iskolánkat, a Csiky Gergely Főgimnáziumot 12 diák képviselte ezen a versenyen, három sportágban: úszás, röplabda és strandröplabda. Az első nap az úszóink próbálkoztak, akik kis különbséggel maradtak csak le a döntőről. Szintén első nap kezdett a strandröplabda férfi párosunk is, Csapó Dávid és Csáki Frigyes, akik kitűnő játékkal még aznap késő délután bajnokok lettek.

A férfi röplabda csapatunk csütörtök délelőtt startolt, s aznap mindkét mérkőzésüket meg is nyerték. Péntek délután egy meccset könyebben, kettőt nehezebben, de megnyertek, s végül pontveszteség nélkül lettek első helyezettek.

Eredmények

Strandröplabda:

Csiky Gergely Főgimnázium – Báthory István Elméleti Líceum 2 – 0

Csiky Gergely Főgimnázium – Gheorghe Pop de Băsești Technológiai Líceum 2 – 0

Csiky Gergely Főgimnázium – Kölcsey Ferenc Főgimnázium 2 -0

Elődöntő

Csiky Gergely Főgimnázium – Bolyai Farkas Elméleti Líceum 2 – 0

Döntő

Csiky Gergely Főgimnázium – Kölcsey Ferenc Főgimnázium 2 -0

Röplabda:

Csiky Gergely Főgimnázium – Kölcsey Ferenc Főgimnázium 2 -0

Csiky Gergely Főgimnázium – Téglás Gábor Elméleti Líceum 2 – 0

Csiky Gergely Főgimnázium – Székely Mikó Kollégium 2 – 0

Csiky Gergely Főgimnázium – János Zsigmond Unitárius Kollégium 2 – 1

Csiky Gergely Főgimnázium – Báthory István Elméleti Líceum 2 – 0

A versenyt az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, az Erdélyi Ifjúsági Sportegyesület és a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása szervezte, a rendezvény nyitóünnepségén jelen volt Novák Eduárd sportminiszter, romániai magyar paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó is.

[Fotó: facebook.com/amiolimpiank]

« A 2 »