Siker az idei román nyelv és irodalom tantárgyversenyen

Az idei, kisebbségeknek szervezett román nyelv és irodalom tantárgyversenyen, amelyet Brăilaban rendeztek meg, iskolánkat három diák képviselte: Szél Emese (VIII. A), Anghel Orsolya (VII. A) és Kiss Cyntia (VI. B), felkészítő tanáraik Dima Crina, Rus Cristiana és Vulpoiu Laura. A három résztvevő diák közül, kitartó munkájának köszönhetően, Kiss Cyntia dicséretben részesült, gyarapítva ezzel saját és iskolája hírnevét. Gratulálunk neki!

Alább a felkészítő tanárok nevében Dima Crina román nyelv és irodalom tanár által írt beszámolót olvashatjuk.


Anul acesta la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru minorități și diaspora au fost prezente elevele: Szșl Emese, Anghel Orsolya și Kiss Cyntia de la Colegiul „Csiky Gergely” Arad îndrumate de profesoarele: Dima Crina, Vulpoiu Laura și Rus Cristiana.

Experiența tinerelor olimpice aflate în clasa a VIII-a, a VII-a și a VI-a fost una memorabilă, atât pentru dificultatea probelor (scrisă și orală), cât și pentru frumoasele amintiri și prietenii ce s-au legat din călătoria la Brăila, locul desfășurării acesteia.

Trebuie menționat succesul elevei Kiss Cyntia ce a adus mențiune și care s-a datorat eforturilor realizate de acesta și a muncii continue, a părinților pentru educația impecabilă, dar și școlii pentru oferirea șansei acesteia de a concura și de a-și dezvolta abilitățile intelectual-empatice.

Așadar, sintagma celebră nimic nu e prea dificil dacă împarți în pași mici ceea ce ai de făcut, se potrivește și succesului adus de elevele Colegiului „Csiky Gergely”.