Nyári Tamás I. helyen végzett a Talentum temesvári döntőjén

Nyári Tamás (IX. A) veszi át az I. helyezettnek járó díjat dr. Nagy-György Tamás építőmérnöktől, a Temesvári Műszaki Egyetem tanárától a Dr. Toró László Talentum verseny 2022-es döntőjén [Fotó: facebook.com/BartokBelaElmeletiLiceum]

A Temesváron VIII. alkalommal megrendezett Dr. Toró László TALENTUM verseny a magyar tannyelvű középiskolás diákok interdiszciplináris – természettudományok és informatika – versenye. Az online zajló kétfordulós elődöntőben megszerzett pontszámok alapján idén a Csiky Gergely Főgimnázium 5 diákja jutott tovább a döntőbe. A megyeközi döntőre 2022. március 25–27. között került sor Temesváron, a Bartók Béla Elméleti Líceumban.

A rendezvény két napos volt. Az első napon a tehetséggondozás került előtérbe, mely során lehetőségünk nyílt megismerkedni a Temesvári Műszaki Egyetem könyvtárával, valamint a fizikai kísérleteket bemutató Experimentariummal. A második napon, szombat délelőtt került sor a versenyre, ahol 9 megye legjobbjai mérhették össze tudásukat. Jelen voltak (az iskolák nevének betűrendi sorrendjében) a brassói Áprily Lajos Elméleti Líceum, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum, a Baróti Szabó Dávid Tehnológiai Líceum, a zentai (Szerbia) Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum, illetve a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjai.

A döntőben a diákok, saját választásuk alapján, két-két tantárgyból versenyeztek. Ami az aradiakat illeti, a kilencedik osztályos Nyári Tamás informatikából és fizikából, a szintén kilencedikes Páll Antal László biológiából és kémiából, a tizedik osztályos Juhász Zoltán László informatikából és kémiából, a tizenegyedikes Szabó Sára kémiából és fizikából, a szintén tizenegyedikes Spir Attila Ádám pedig informatikából és biológiából dolgozta ki a kapott tételeket.

A szombat esti eredményhirdetésen derült ki, hogy I. helyezést ért el a IX. A osztályos Nyári Tamás (felkészítő tanárok: Ilona János, Molnár Mária), és dicséretben részesült a XI. A osztályos Spir Attila Ádám (felkészítő tanárok: Ilona János, Páll Mária).

Ezúton is gratulálunk a diákoknak, valamint a felkészítő tanároknak a szép eredményekhez.

[Fotó: facebook.com/BartokBelaElmeletiLiceum]

« A 2 »