Trianoni harangok

Meister Éva színművésznő önálló estjeivel, amelyek erőteljes nemzeti öntudattal vannak átitatva, sok helyen megfordult a Kárpát-medencében, a legkisebb falutól kezdve, hova nem jár színház, a nagyhírű teátrumokon át a magyar diaszpórában élő magyar közösségekig, Ausztria, Németország és Svédország városaiban.

2015. szeptemberében megkapta A Magyar Művészetért Ex Libris-díjat, a 2019-es év Kultúra Napján a Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki. Ezek a díjak erkölcsi elismerések, és azoknak járnak, akik életművükkel szolgálták a magyarságot, legjobb tudásuk szerint.

Az előadás a trianoni diktátum utáni életérzésről, az egyéni és a közösségi tragédiákról szól, a reményről és hitről, hogy a nemzet és a magyar Haza volt, van, és lesz, örökkön örökké, „még ha leszakad az Ég is”.

Az előadást a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai a Jelen Ház nagytermében március 31-én, csütörtökön 12 órától tekinthetik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .