Próbavizsgák időszaka

A próbaérettségi matematika vizsgájára készülődnek a Csiky Gergely Főgimnázium XII. A osztály diákjai [Fotó: Ilona János]

Hétfőn, március 28-án kezdődött a végzős diákok idei próbaérettségije. A román nyelv és irodalom írásbeli próba után a végzősök kedden, 29-én a szakhoz tartozó kötelező tantárgyból (a csikysek esetén matematikából), szerdán, 30-án a választható tantárgyból, csütörtökön, 31-én pedig anyanyelvből, esetünkben magyar nyelv és irodalomból próbavizsgáznak.

A próbaérettségi eredményeit a diákoknak és szülőknek előzőleg megadott kóddal április 14-én teszik közzé, s ezeket a tanulók, a szülők, az osztályfőnökök és a pedagógusok közösen elemzik. Az elért jegyeket a tanuló vagy a szülő kérésére írják be a naplóba.

A nyolcadikosok próba-képességfelmérő vizsgája a jövő héten, április 4-én kezdődik a román nyelv és irodalom írásbeli próbával, kedden, április 5-én matematikából, szerdán, április 6-án pedig anyanyelvből írásbeliznek. A próba-képességfelmérő eredményét szintén április 14-én közlik.