Szeptember: iskolakezdés

Már tavaly is maszkban, távolságtartással kezdtük a tanévet, és idén sem lesz ez másként… [Fotó: Ilona János]

Tetszik vagy nem, de ha szeptember, akkor kezdődik az iskola. Hétfőn nagy szeretettel várunk minden Csiky-s diákot, hogy megkezdhessük a 2021–2022-es iskolai évet.

A felújítási munkálatok és a vírushelyzet miatt a megnyitó ünnepséget több részben terveztük.

A középiskolás diákokat, valamint a szak- és duális oktatásban résztvevő diákokat 8:30-ra várjuk az iskolaudvaron szervezett megnyitóra. Az általános iskolás (V–VIII.) osztályoknak ugyancsak az iskolaudvaron kezdődik a megnyitó, 9:30-kor. Az egészségügyi előírásoknak megfelelően, a megnyitó ünnepségen a kezdő, tehát az V. osztályosok szüleit van lehetőségünk fogadni az udvaron. A ünnepségek után az osztályok az osztályfőnök kíséretében foglalhatják el osztálytermüket.

Az I., II. és III. osztályos diákokat és szüleiket szeretettel várjuk a Minorita templomban 10 órától kezdődő ünnepélyes megnyitóra. Az ünnepség után a diákokat a tanítók kísérik el a rendház által felajánlott és előkészített osztálytermekbe.

A legkisebbeket (akiknek ez a nap nagyon sokat jelent), tehát az előkészítősöket és szüleiket tárt karokkal várják a negyedik osztályosok és a tanító bácsi a Ceaikovski utca 32–34-es szám alatti bölcsőde vadonatúj épületének udvarára.

Az egészségügyi előírásoknak megfelelően, a megnyitó ünnepség alatt és az iskola épületében kötelező a maszk használata. Az épületbe való belépéskor biztosítjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét.

Nem ez lesz a leggördülékenyebb és legegyszerűbb iskolakezdés. Köszönet mindenkinek, aki bármivel hozzájárult ahhoz, hogy a helyzetből a maximumot kihozva kezdhessünk.