Közlemény

Kedves szülők és diákok!

Már lassan hozzászokunk, hogy a tanévkezdést bizonytalanság kíséri. Iskolánkban ez most nem csak a járvány miatt van így, hanem az elhúzódó felújítási munkálatok is nehézséget okoznak. Nem egyszerű, de egymásra figyelve ezt is meg tudjuk oldani.

A Csiky Gergely Főgimnázium épülete lassan 100 éves (idén lesz 98). Ha a falak beszélni tudnának, nagyon sok mindent elárulhatnának. Olyan dolgokat is, amik nincsenek és nem is lesznek a városról vagy az iskoláról szóló könyvekben. Ami biztos, már nagyon ráfért egy alapos felújítás. És erre a nagy mértékű felújításra sor került. Tartsuk szem előtt azt, hogy a Polgármesteri Hivatal nagy összeget fektet be iskolánk épületének felújításába, ennek megvalósulásáért a városi tanácsosok és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete is nagyon sokat dolgozott. Közel 100 évvel ezelőtt az akkori magyar szülők pénzadományaiból épült fel iskolánk. Jelenleg a felújítás anyagi terhét átvállalták helyettünk, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy azt a kis kellemetlenséget elviseljük, amit a munkavégzés okoz. Ehhez kérjük a türelmet és a pozitív hozzáállást. A szeptemberi iskolakezdés nem lesz egyszerű, de mindenkinek (szülőnek, diáknak, tanárnak) a türelmére és megértésére szükség van ezekben a hetekben.

Jelen pillanatban még nem tudunk biztos információval szolgálni a tanévkezdés pontos helyszínéről, helyszíneiről, de biztosítani szeretnénk mindenkit arról, hogy az iskola vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy a tanévet zökkenőmentesen el tudjuk kezdeni és reménység szerint mindenki fizikai jelenléttel és délelőtt járjon iskolába.

Aki látta az iskola épületét és udvarát az elmúlt napokban, érzékelhette, hogy ez most nem egy egyszerű feladat. Nem biztos, hogy sikerrel járunk, lehet, hogy áldozatra is szükség lesz és néhány osztálynak délután kell majd iskolába járnia.

Elsőként az előkészítő osztály és az I–IV. osztályos tanulók helyzetét próbáltuk megoldani. A Minorita Rendház vezetősége rendelkezésünkre bocsájtott 5 termet a Lucian Blaga utcában, ahová az I–III. osztályos tanulók fognak járni. Ezúton is köszönjük a segítséget és a támogató hozzáállást! Az előkészítő osztályos tanulók az újonnan épült bölcsőde épületében (Ceaikovski utca 32–34. szám) fogják elkezdeni az iskolát. A negyedik osztályos tanulók pedig iskolánk dísztermében, a Tóth Árpád teremben fognak tanulni. Az elemi osztályos tanulók számára folytatni fogjuk a délutáni (napközi) oktatást az Iskola Alapítvány támogatásával. Ennek kezdési időpontjáról a későbbiekben értesítjük a szülőket. Ezekkel az intézkedésekkel azt szerettük volna elérni, hogy a legkisebbek biztonságos körülmények között kezdhessenek és ne kelljen délután járniuk iskolába, hanem a megszokott napirendet kövessék.

Az a célunk, hogy mindenki számára fizikai jelenléttel és délelőtt biztosítsuk az oktatást minden évfolyamon. Az, hogy sikerül-e ezt megvalósítani, csak szeptember 10-én, pénteken fog kiderülni, amikor a munkálatvezető átadja a már elkészült termeket. Akkor újabb beszámolóval jelentkezünk, addig türelmüket és megértésüket kérjük!