Tovább javultak az érettségi eredményeink az óvások nyomán

Július 9-én, pénteken, 13 órakor közzétették a 2021-es érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán 5-tel több, tehát 43 sikeres érettségizőnk van a vizsgasorozatra beiratkozott és azon megjelent 55 diák közül, s ez 78,18 %-os átmeneteli arányt jelent. Mivel mind az 5 új átmenő idei végzős diákunk, így az 50 idei végzős közül a 43 sikeres vizsgázó már 86,00 %-ot, tehát jóval több, mint a diákok négyötödét jelenti.

Összesen 14-en nyújtottak be óvást a román jegyük növelésére, s ebből 13-at bíráltak el pozitívan (volt, akinél egy teljes jeggyel növekedett az osztályzat), 4 diák a matematika jegyét óvta meg (egyikük átmenést érően sikeresen), 1 diák anatómiából, 1 diák földrajzból óvott (mindketten sikeresen), 2 diák pedig az informatika jegyét óvta meg, sikertelenül.

A statisztika a következőképpen változott: az összesen 55 beiratkozott diák (50 idei, 4 korábbi végzős, és 1 más városból érkező) közül mindenki megjelent a vizsgán, s közülük 43-an értek el átmenő jegyet, 12-en megbuktak. Ez 78,18 %-os átmeneteli arányt jelent. Az idei végzősök átmeneteli aránya 86,00 % (50 diák közül 43 vizsgázott sikeresen), a korábbi végzősök egyike sem vizsgázott sikeresen. A sikeresen vizsgázó csikys diákok átlaga 7,67.

A Csiky Gergely Főgimnázium összesen 7 diákja ért el 9-es vagy 9-es feletti átlagot – 6-an a XII. A, egy diák pedig a XII. C osztályból –, 15-en pedig 8-as felett teljesítettek.

4 diák írt 9-es feletti dolgozatot román nyelv és irodalomból, 2 diák a maximális 10-est, további 21 diák pedig 9-es vagy 9-es feletti osztályzatot ért el magyar nyelv és irodalomból. A szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgyból (matematikából) 5-en értek el 9-es feletti osztályzatot, a szaknak megfelelő választható tantárgyaknál (anatómia, fizika, földrajz, informatika, szervetlen kémia) 16 darab 9-es vagy 9-es feletti osztályzatot értek el diákjaink, 10-est viszont nem. Egy korábbi végzősünk minden tantárgyból átmenő jegyet ért el, de 14 századdal a sikeres érettségihez szükséges 6-os átlag alatt maradt a végső jegye. Összesen 7 diák román nyelv és irodalomból, 1 diák matematikából, 2 diák informatikából, 1 diák pedig románból és földrajzból vizsgázott sikertelenül.

A csikysek részletes eredményeit a tanügyminisztérium honlapján, IDE kattintva nézhetjük meg, az osztályokra lebontott átlagokat tartalmazó táblázatokat pedig ITT találjuk meg.

Gratulálunk a sikeres érettségizőknek! Jó pihenést és sikeres pályaválasztást!

Az őszi vizsgasorozatra július 19–26. között lehet beiratkozni, s a román írásbeli próbával augusztus 16-án kezdődik a pótérettségi.