Mákvirág-díjasok találkozója – kicsit másképp

[Fotó: facebook.com/rmpsz]

November 9-én, hétfőn délután az ország Mákvirág-díjas diákjai számítógép elé ültek, hiszen idén, a járványhelyzet miatt, az RMPSZ (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége) nem rendezhette meg szokásos szovátai táborát, amellyel a megye legjobb tanulóit jutalmazzák, hanem online találkozó keretében került sor az ünnepségre. A Csiky Gergely Főgimnázium négy diákja részesült jutalomban: Naschauer Kinga (tavalyi végzős), Csonka Nikolett (XII. A), Back István Levente (XI. A) és Szabó Sára (X. A).

Mivel más eseményekhez hasonlóan, az említett jutalomtábort is halasztani kellett, helyette a Zoom alkalmazással megrendezett „piknik” keretén belül ismerkedhettek az idei nyertesek. Az ötletgazda, a házigazda és egyben a programigazgató is Köllő Zsófia, az RMPSZ képviselője volt. Elsőként Lászlófy Pál István (Pali bácsi), az RMPSZ örökös tiszteletbeli elnöke, a díj alapítója mondott beszédet, amelyben további szorgalmas munkára bátorította a résztvevőket, majd beszédet mondott Gulyás Beatrix, a szovátai táborok szervezője, iskolánk volt tanítványa. Ezután Szabó Ivett, harmadéves filológus hallgató által koordinált játékok keretében ismerkedhettek meg az idei „mákok”, majd egy közös koccintás után egy kollázs elkészítésével zárult a találkozó.

Ezúton is köszönjük az RMPSZ-nek, hogy a jelenlegi korlátozásokhoz alkalmazkodva összehozták az ország diákjait, hogy tovább mélyíthessék a Mákvirág által kialakított kapcsolataikat, és újakat építhessenek ki!