Futottunk egy jót október 6-án

arad_maraton_2018_sav

Ahogy azt a versenyt megelőző felhívásunkban közöltük, idén október 6-án rendezték meg Aradon a már hagyományos utcai futóversenyt, félmaratont, maratont és ultramaratont. Az iskolai mozgósításnak megvolt az eredménye, számos csikys és volt csikys vett részt a jó hangulatú sporteseményen. 

Bár meglehetősen későn, augusztus 20-án hirdették meg az idei Arad maratont, félmaratont és utcai futóversenyt, végül szép számú (elsősorban aradi és Arad megyei), összesen 1601 sportkedvelő állt rajthoz az Arad Megyei Tanács, az Aradi Polgármesteri Hivatal, az Arad Megyei Kulturális Központ és az Experienţa Multisport Sport Klub által szervezett versenyen. A legnépszerűbb ezúttal is az 1 km-es (pontosabban idén csak 700 m-es) táv volt, amelyre 1083-an regisztráltak.

Iskolánk részéről 5 diák a hat kilométeres, 25 diák pedig a 700 méteres távon versenyzett, igen szép eredménnyel: Miklós Márk (XI. C) a 11., Godó Márk (XI. A) a 14., Sipos Richárd (X. A) a 19. helyen ért célba az igen pörgős 6 km-en. 5 volt csikyssel is találkoztunk a versenyen, akik közül Kovács Zsolt (2003-as végzősünk) a hat kilométeres távon 4., a maratoni váltóban pedig 2. lett. A félmaratoni távot egy csikys pedagógus is teljesítette, de az önkéntesekről se feledkezzünk meg, akik között szintén több csikys diák is munkálkodott. Mindnyájuknak gratulálunk és kívánjuk, hogy a sport, a mozgás örömét és a versenyzés hangulatát még több diák (és pedagógus, miért ne?) kipróbálja, megtapasztalja!

[Fotó: Ilona János, Bulzan Radu]