Szeptember 28-ig lehet jelentkezni a 8. Arad maraton, félmaraton és utcai futóversenyre

arad_maraton_2018_sav

A korábbi évektől eltérően idén nem május végén, hanem ősszel, október 6-án, szombaton szervezik meg Aradon a már hagyományos utcai futóversenyt, félmaratont, maratont és ultramaratont. Versenyzőként és önkéntes segítőként is lehet jelentkezni, a szervezők örömmel fogadják. 

Diákként két versenyszámban nevezhettek: a 6 km-es utcai futóversenyre (a 14 éven felüliek), illetve az 1 km-es utcai futásra (életkortól függetlenül, akár az egész családdal együtt), amely idén csak 700 m-t jelent. Mindkettőre a jelentkezés ingyenes, de a kiskorúak esetén szülői jóváhagyás is kell hozzá. A hosszabb távokra – félmaraton (21,097 km), maraton váltó (4×10,548 km, négyfős csapatoknak), maraton (42,195 km) és ultramaraton (52,75 km) – csak a 18 éven felüliek jelentkezhetnek, regisztrációs díj ellenében, és, természetesen, megfelelő előzetes felkészülés után.

Az Arad Megyei Tanács, az Aradi Polgármesteri Hivatal, az Arad Megyei Kulturális Központ és az Experienţa Multisport Sport Klub által szervezett versenyre szeptember 28-ig lehet jelentkezni a maratonarad.ro weboldalon. A szülőkkel közösen kitöltendő űrlapot onnan is le lehet tölteni, de iskolánk számos nyomtatott példányt is kapott ebből, hiszen tavaly óta a verseny szervezésében részt vevő partnerintézmény vagyunk.

Valamennyi távon a versenyzők a Városháza előtti térről indulnak és oda is érkeznek vissza. A részletes útvonalakat és minden további információt (beleértve a felkészülésre, illetve a verseny előtti helyes táplálkozásra vonatkozó tudnivalókat is) a verseny honlapján lehet megtekinteni (maratonarad.ro). Ugyanott lehet valamelyik versenyszámra is feliratkozni.

Nem felejtjük el, hogy ugyanazon a napon, október 6-án emlékezünk az aradi vértanúkra. 13 órakor kezdődik majd az emlékünnepség és a koszorúzás a Szabadság-szobornál, s azon iskolánk tanulói és pedagógusai is részt vesznek. Mivel a 6 km-es verseny déli 12 órakor, az 1 km-es pedig 14 órakor kezdődik, javasoljuk, hogy a koszorúzáson részt vevő, ott közreműködő diákok ezúttal ne jelentkezzenek a futásra.