Évkezdő szakmai műhely a csikys pedagógusoknak

csapatepites_2018_sav

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával évkezdő szakmai műhelyt szerveztünk pedagógusaink számára szeptember 6. és 9. között Aranyoson (Arieșeni). 

bethlen_s

A résztvevő 30 pedagógus számára szakmai programot biztosítottunk. Major Zsolt budapesti pszichológus tanórákon, valamint osztályfőnöki órákon alkalmazható csapatépítő játékokat tanított, illetve elmélyülhettünk a konfliktuskezelés, az elfogadás és a csapatépítés témájában is. Ezenkívül hatékony módszereket ismerhettünk meg az új ötletek begyűjtésével és feldolgozásával kapcsolatban is. Mindezek segítségével újragondoltuk, újratárgyaltuk a tavalyi iskolai év tevékenységeit, azok pozitív és negatív vetületeivel egyetemben, és kidolgoztunk egy új, reméljük, hatékonyabb utat az idei programok szervezéséhez és lebonyolításához.

A munka mellett szórakozásra is jutott idő. Egyik délután a Vércsorog vízeséshez kirándultunk, esténként pedig a társasjátékok kapták a főszerepet. Ilyenkor jókedv és kacagás töltötte be a termet. Jó volt együtt játszani, kötetlenül beszélgetni a kollégákkal.

Nagyon eredményes volt ez a három nap. Sikerült jobban megismerni egymást, gondjainkat, örömeinket megosztani. Jó érzés volt látni, hogy egy emberként gondolkozunk és tervezünk, s igazi csapatként működünk az iskola jövőjének érdekében. Reméljük, jövőre is sikerül támogatót találni hasonló szakmai műhely szervezéséhez.

A tartalmas együttlétért köszönet illeti a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t az anyagi támogatásért, Major Zsolt pszichológust a szakmai tartalomért, Rudolf Anna nevelési tanácsadót a szervezésben nyújtott segítségért, és nem utolsó sorban minden résztvevőt, hogy szabadidejükből áldoztak a közös ügyünkért, a Csiky Gergely Főgimnázium jó működéséért, szakmai, minőségi fejlődéséért.

[Fotó: Rudolf Ágnes]

« A 3 »