TatArad, egy felejthetetlen élmény

tatarad_2018_sav

Az elmúlt héten, október 15-én, hétfőn délután Aradra érkeztek a tatai Eötvös József Gimnázium diákjai. A Határtalanul program keretén belül mi, X. A-sok nagy örömmel fogadtuk őket. 

A tatai diákokat érkezésük után osztályfőnökünk, Hadnagy Éva köszöntötte, majd dr. Muntean Tibor történelemtanár mutatta be röviden Arad történelmét és nevezetességeit. Ezt követően vegyes csapatokra oszlottunk és városnézésre indultunk. Feladatunk is volt, Arad nevezetességeivel egy-egy csoportos szelfit kellett készítenünk, majd belülről is megtekinthettük a Kultúrpalotát, illetve a volt Magyar Királyi Főgimnáziumot (a mai Moise Nicoară Főgimnázium épületét).

Kedden délután a csálai erdőben dr. Lovas Loránd tartott nekünk egy előadást az erdő élővilágáról. Iskolánkba visszatérve a díszteremben megtekintettük a tataiak bemutatóját az Eötvös József Gimnáziumról, majd mi is bemutattuk vendégeinknek a Csiky Gergely Főgimnáziumot. A tatai és az aradi diákok összemérték tudásukat a sportban. Nagy szurkolás közepette a Csiky 50-40-re nyert kosárlabdában, az Eötvös viszont 1-0-ra fociban.

Csütörtökön együtt koszorúztunk a Szabadság-szobornál és közösen elénekeltük a himnuszt. Végül, újra a Csiky dísztermében Románia földrajzáról és környezetvédelméről szerveztünk bemutatót, a tatai diákok pedig Magyarország földrajzáról beszéltek.

Búcsút vettünk egymástól, de nemsokára újból találkozunk, mivel jövő márciusban mi fogunk Tatára látogatni.

[Fotó: Juhász Alexandra]

« A 2 »