Március 12–16.: „Magyarnak születtem” hete az elemi osztályokban

marcius_elemistak_sav

Nemzeti ünnepünk üzenetéhez kapcsolódva idén március 12–16. között minden napra szerveztünk egy-egy tevékenységet, amelyen valamennyi elemi osztályos kisdiákunk részt vett. 

Hétfőn Petőfi Sándor költeményeiből hallgattunk meg jónéhányat, délután pedig minden osztály képviselte magát a Détári Hanna gyógyulásáért szervezett jótékonysági előadáson.  Kedden régi, szép magyar keresztneveket gyűjtöttünk, szerdán Kossuth-nótákat énekeltünk, csütörtökön kivittük a Szabadság-szoborhoz a tanulók által készített virágokat, este pedig a Kispacsirták Temesváron énekeltek Kossuth-nótákat az ünnepi előadáson. Pénteken rajzversennyel fejeztük be az eseménysorozatot.

A tevékenységeket beillesztettük a tanórákba, hiszen van anyanyelv, ének, rajz, kézimunka óra minden héten. A rajzverseny legjobbjai dicséretben és szerény jutalomban részesültek. Ők a következők: Zsori Henrietta és Mihălțian Noémi (I. o.), Diószegi Nikolett és Godó Melinda (II. o.), Lukács Tímea és Tóth Boglárka (III. o.), Szél Emese és Baumann Brigitta (IV. A), Gyarmathy Tímea és Varga Levente (IV. B). A rajzok megtekinthetők az elemi osztályosok folyosóján.

A legszebb régi magyar keresztnevek a következők lettek: Zselyke, Csenge, Kincső, Gyopár, Áldáska, Ajnácska, Illegő, Lelle, Apolka, Aba, Előd, Zetény, Keve, Koppány, Ajtony, Kolos, Zalán, Isták.

Köszönjük a munkát, külön a szülők segítségét is, és reméljük, hogy nem csak egy hétig voltunk magyarok.

[Fotó: Khell Jolán, Leib György]

« A 2 »