Öt csikys a Talentum döntőjében

talentum_2017_2018

Január 31-én, szerdán a késő esti órákban hozták nyilvánosságra a IV. TALENTUM – természettudományok és informatika verseny döntőseinek névsorát. Közöttük, nagy örömünkre, három évfolyamról összesen öt csikys diák szerepel. 

Amint azt 2017. október 27-i bejegyzésünkben olvashatták, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum immár negyedik alkalommal szervezi meg a TALENTUM – természettudományok és informatika versenyt, elsősorban szórványoktatási központok középiskolás diákjai számára. Az egyéni verseny célja a középiskolás diákok tehetséggondozása.

Idén összesen 160 versenyző nevezett be a kétfordulós online versenyre, amelynek során a biológia, fizika, kémia és informatika területén mérhették fel tudásukat. Közülük került ki az a 40 diák, aki az elért pontszámok alapján meghívót kapott a február 23–25. közötti temesvári döntőre és tehetséggondozó műhelyre. A döntősök névsorát ITT találjuk meg.

A Csiky Gergely Főgimnáziumot Farkas Zsófia Rafaella (XI. A), Kása Katalin Fruzsina, Mészáros Letícia, Spir Rebeka Petra (X. A) és Sipos Richárd (IX. A) fogja képviselni a február végi döntőben. Drukkoljunk nekik, hogy minél jobb eredményt érjenek majd el!