Apáthy verseny indul!

apathy_verseny_sav

Biztosítsd be időben helyed az egyetemen! Az Apáthy István biológia tantárgyverseny révén már tavasszal bejuthatsz a Babeș–Bolyai Tudományegyetemre a magyar Biológia, valamint az Ökológia és természetvédelem szakokra. 

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete Apáthy István Felvételi Tantárgyversenyt szervez Biológia, valamint Ökológia és természetvédelem szakokra XII. osztályos tanulóknak és érettségi vizsgával rendelkezőknek 2018. március 24-én, szombaton, 11 és 14 óra között Kolozsváron, a Mikó-kerti Zoológia épület (Clinicilor 5-7) Gerinctelen állattan előadótermében (első emelet, sala SZN).

A verseny tematikáját a XI. és XII. osztályos biológia érettségi tananyag válogatott fejezetei képezik. A felkészüléshez minden, jelenleg érvényes tankönyv felhasználható.

Aki a versenyen megfelelően jó eredményt ér el (minimum 80 pontot a lehetséges 100-ból), felvételi vizsga nélkül és az érettségi átlag figyelembe vétele nélkül bejuthat a beiskolázási keretszámok meghatározott részére a BBTE Biológia–Geológia Karának magyar tagozatára, a 2018–2019-es tanév első tanulmányi évére, tandíjmentes (ingyenes) helyre, Biológia vagy Ökológia és természetvédelem szakra (a besorolás egyik vagy másik szakra az igénylés sorrendje és az elért pontszámok alapján történik). A legjobb eredményeket elérők a tanév első félévében tanulmányi ösztöndíjban és kérésre bentlakási szálláshelyben részesülhetnek (a helyek számának korlátai között).

Feliratkozni személyesen 2018. március 23-ig lehet a titkarsagbio@ubbcluj.ro email-címen, a 0264-431858 telefonszámon vagy levélben a következő címen: Szőcs Márta, Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie și Geologie, Str. Republicii (Gh. Bilașcu) nr.44, Cluj-Napoca 400015. A részvételi díj értéke (ami egyben a felvételi beiratkozási díj is!) 50 RON, ezt előzetesen, postán kell kifizetni.

További részleteket a verseny tematikájáról, lebonyolításáról, illetve a feliratkozásról a http://biogehu.com/felveteli/tantargyverseny/ weboldalon találhatunk.