TALENTUM lesz idén is!

talentum_2017_2018

A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum negyedik alkalommal szervezi meg a TALENTUM – természettudományok és informatika versenyt, elsősorban szórványoktatási központok középiskolás diákjai számára. 

Az egyéni verseny célja a középiskolás diákok tehetséggondozása. A diákok a kötelező tananyaggal kapcsolatos tudásukat mérhetik majd fel az interaktív verseny során.

A verseny két online fordulóból áll, amely során a diákok felmérhetik tudásukat a biológia, fizika, kémia és informatika területén.

A korábbi versenyek részletes leírása és szabályzata, a regisztrációval kapcsolatos tudnivalók a következő linken találhatók:

http://www.bartok.ro/bartok.php?page=347&language=1

Regisztrációs időszak: 2017. október 23-tól folyamatosan.

Az első online forduló 2017. november 7. – december 3. között zajlik. A második online fordulóra 2017. december 5. – 2017. január 19. között kerül sor.

Az eredményhirdetés 2018. január végén lesz. Az online fordulókon legmagasabb pontszámot elérő 40 diák és szaktanáraik meghívást kapnak a 2018. február 23–25-én Temesváron sorra kerülő döntőre és tehetséggondozó programra.

Amint azt a versenyző csapat képviselőitől – dr. Erdei Ildikó, a Bartók Béla Elméleti Líceum igazgatója, illetve Szilágyi Boróka programfelelős – kapott felhívás tartalmazza, a verseny jó alkalom lesz a diákok tehetséggondozására, a szórványoktatási központokban tanító szaktanárok közötti kapcsolatháló erősítésére, barátságok, partnerségek kialakítására.


Korábbi TALENTUM-hírek: ITT.