ÖRÖKSÉGÜNK – fotópályázat általános iskolai és középiskolai diákoknak

oroksegunk_plakat_weblap_sav

Szeretsz fényképezni? Szereted megörökíteni a környezeted és a körülötted zajló eseményeket? Akkor neked szól ez a felhívás! Az Alma Mater Alapítvány és a Csiky Gergely Főgimnázium Örökségünk címmel fotópályázatot hirdet aradi és Arad megyei magyar tannyelvű osztályokban tanuló diákoknak. 

Az Örökségünk fotópályázat céljai:
a) a tehetséges fiatalok számára lehetőséget teremteni alkotásaik bemutatására;
b) a diákok figyelmének ráirányítása építészeti, természeti és kulturális örökségünkre;
c) a fotózás népszerűsítése a diákok körében.

Korcsoportok:
1. az aradi és Arad megyei magyar tannyelvű osztályokban tanuló V–VIII. diákok;
2. a Csiky Gergely Főgimnázium IX–XII. osztályos diákjai.

Pályázni olyan fényképekkel lehet, amelyek az építészeti örökséget (épületek, épületbelsők, emlékművek, szobrok, hidak, utcák, kapuk, terek stb.), a természeti örökséget (erdők, mezők, hegyek, folyók, parkok, zöldövezetek stb.), illetve a tárgyi és szellemi kulturális örökséget (tájházak, régi tárgyak, mesterségek, művészeti és népművészeti alkotások, ünnepek, népszokások, szertartások) ábrázolják. A szellemi kulturális örökség kategóriájába tartozhat még mindaz, amit elődeinktől, szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk s amire büszkék vagyunk.

Az Örökségünk pályázatra egy-egy pályázó diák legtöbb 3 (három) fényképpel jelentkezhet. Kizárólag saját fotókat lehet beküldeni, mások által készített fényképek módosítása, átszerkesztése tilos.

A fényképeket digitálisan, jpg formátumban, a hosszanti oldal mentén minimum 2000 pixeles felbontásban kérjük beküldeni. A fényképek neve tartalmazza a készítője nevét és a fotó címét.

Az elkészített fényképeket 2017. november 30-ig lehet beküldeni a csikyfoto@yahoo.com levélcímre, a mellékelt jelentkezési lap kitöltött példányával együtt. A nyilvános eredményhirdetésre 2017. december 8-án, az idei Csiky napon kerül sor.

Díjazás: az V–VIII., illetve a IX–XII. osztályos korcsoportban is három-három díj kerül majd kiosztásra. Az első helyezett diákot (mindkét korcsoportban) értékes fődíjjal, egy korszerű tükörreflexes digitális fényképezőgéppel jutalmazzuk. A Csiky Gergely Főgimnázium weblapján valamennyi fotó látható lesz, s ezek közül a látogatók szavazatai alapján egy közönségdíjas alkotást is díjazunk.

Észrevétel: a pályázat meghirdetői fenntartják a beküldött képek felhasználásának, esetleges utószerkesztésének jogát. A pályázók a pályázaton való részvétel által tudomásul veszik és elfogadják ezt.

Mi a teendőd tehát, ha aradi vagy Arad megyei magyar tannyelvű osztályban tanuló diák vagy?
1. Fényképezel.
2. Kiválogatod az általad legjobbnak ítélt 3 fényképet.
3. Letöltöd a jelentkezési lapot innen, és kitöltöd azt.
4. A kiválasztott három fényképet és a kitöltött jelentkezési lapot 2017. november 30. előtt elküldöd a csikyfoto@yahoo.com email-címre.
5. Mindezek után türelmetlenül várod a decemberi eredményhirdetést!

Sikeres pályázást, érdekes fotókat kívánunk!