Csikys diákok a középiskolások hosszú hétvégéjén, idén is

kozepiskolas_hetvege_kolozsvar_savA Kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem szeptember 22–24. között idén is megrendezte a középiskolások hosszú hétvégéjét, melyre az ország több pontjáról érkeztek olyan végzős, illetve tizenegyedikes diákok, akik kíváncsiak voltak a felvételi körülményeire és az egyetemi szakokra. Iskolánkat idén végzős diákok – Back Annamária, Hegyi Boglárka, Kurunczi Enikő, Nagy Roland, Pattus Dorottya, Tóth Yvett, Zabojszky Dávid, Zsámbok Emese (XII. A), illetve Kecskés Márk (XII. C) – képviselték, akiket Drasztyl Andrea informatikatanár (volt kolozsvári egyetemista) kísért el.

Péntek délután, a bentlakásba való regisztráció után a BBTE főépületében levő megnyitón, majd plenáris előadásokon vettünk részt. Ezután voltak, akik a Filozófia Intézet óráiba, mások a Matematika–Informatika Intézet előadásaiba kóstoltak bele, de olyan diák is akadt, aki a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar bemutatóján vett részt. A bemutatók estig tartottak. Vacsora után a csillagvizsgálóba látogathattunk, vagy esti városnézésen vehettünk részt.

Másnap is számos egyetemi kar szervezett bemutatót. Mi a Fotó, Film és Média Intézet, a Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet, illetve a Bölcsészettudományi Kar előadásán vettünk részt. Délután egy közös interaktív előadáson keretében önismereti és karrierválasztási kérdésekről beszélgethettünk.

Vasárnap, a reggeli után a Botanikus kertbe látogattunk, ahol a japán kert és a pálmaház szépségeit csodáltuk meg. Később az egyetemi felvételiről szóló előadáson Soós Anna rektorhelyettes informálta a diákokat. Végül a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) képviselői is bemutatták a kolozsvári egyetemisták körében végzett munkájukat. Délután 2 órakor indultunk hazafelé a mikrobusszal, egy fárasztó, viszont élményekkel teli hétvége után.

[Fotó: Drasztyl Andrea, Kurunczi Enikő]