Arad megyei magyar iskolák bemutatkozása a véndiák-találkozó első napján

bemutatkozik_az_iskolank_sav

„Bemutatkozik az iskolánk!” – ez volt a címe annak a szeptember 28-i, csütörtök délelőtti rendezvénynek, amelyen Arad megyei magyar általános iskolák küldöttségei ismerkedtek egymással a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében. Az iskolák által beküldött fényképekből rendezett fotókiállítás megnyitójára (inkább rövid bemutatására) is ekkor került sor. Ez egyben az idei, immár XIV. Alma Mater Véndiák-találkozó nyitó rendezvénye is volt. 

A XIV. Alma Mater Véndiák-találkozó témája: Nemzedékek találkozója. Ennek jegyében nemcsak az idősebb generációra, hanem a mai diákokra is gondolt a szervező Alma Mater Alapítvány kuratóriuma, amikor Arad megyei általános iskolák interaktív bemutatkozására, tehát kapcsolatteremtésre adott lehetőséget.

Dr. Muntean Tibor iskolaigazgató és Hadnagy Éva, az alapítvány ügyvezető elnöke üdvözölte az Ágyai Olosz Lajos Általános Iskola, az Aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola, az Erdőhegyi Általános Iskola, a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, a Simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola, a Zerindi Tabajdi Károly Általános Iskola, a Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola, illetve a Csiky Gergely Főgimnázium (V–VIII. osztályos évfolyamainak) négytagú küldöttségét, illetve a kísérő tanárokat.

Rudolf Anna iskolapszichológus irányításával vidám kapcsolatteremtő játékokban vehettek részt a diákok, majd rövid uzsonnaszünet után az iskolák által előzőleg beküldött fotókból rendezett fotókiállítást mutatta be Ilona János számítástechnika tanár. A küldöttségek ezután számítógépes vetítések formájában is ízelítőt adtak iskolájuk életéből, fontosabb rendezvényeiből, ünnepségeiből.

S hogy a fényképes együttműködésnek folytatása is legyen, Örökségünk címmel egy új fotópályázatot (fotóversenyt) is meghirdetett az Alma Mater Alapítvány, melynek feltételeiről, a beküldendő fotók lehetséges témájáról, technikai követelményeiről László Ferenc operatőr, fotós beszélgetett a diákokkal, természetesen sok-sok fotóval illusztrálva mondanivalóját. (Az Örökségünk című fotós pályázat pontos leírását a következő héten közöljük itt, a Csiky Gergely Főgimnázium honlapján.)

bethlen_2A jó hangulatú találkozót egy hasonlóan jó hangulatú ebéd zárta a Jelen ház teraszán. A teljes rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

[Fotó: Horga Annamária, Ilona János]

« A 3 »