Jelentkezz, fuss te is! Közeleg a 7. Arad maraton

arad_maraton_2017_sav

Mozogni, kocogni, futni kívánók figyelmébe! 2017. május 19-ig, péntekig lehet jelentkezni az idei Arad maraton, félmaraton és utcai futóversenyre

Május 27-én immár hetedik alkalommal rendezik meg az Arad maraton, félmaraton és utcai futóversenyt, amelyet az Arad Megyei Tanács, az Aradi Polgármesteri Hivatal, az Arad Megyei Kulturális Központ és az Experienţa Multisport Sport Klub szervez és támogat.

A jelentkezők a következő versenyszámokban állhatnak „startkőre”: 1 km-es utcai futóverseny, 6 km-es utcai futóverseny, félmaraton (21,097 km), maraton váltó (4×10,548 km, négyfős csapatoknak), maraton (42,195 km) és ultramaraton (52,75 km).

Az 1 km-es távon nincs korhatár, ott bárki (akár családostól is) jelentkezhet. A 6 km-es távon a 14 éven felüliek, a még hosszabb távokon pedig szigorúan a 18 éven felüliek jelentkezését várják. Valamennyi távon a versenyzők a Városháza előtti térről indulnak és oda is érkeznek vissza. A részletes útvonalakat és minden további információt (beleértve a felkészülésre, illetve a verseny előtti helyes táplálkozásra vonatkozó tudnivalókat is) a verseny honlapján lehet megtekinteni: http://www.maratonarad.ro. Ugyanott lehet valamelyik versenyszámra is feliratkozni.

Ne feledjétek! A jelentkezési határidő 2017. május 19.

Ha tehát sportkedvelők vagytok és kedvet kaptatok egy „kis” mozgolódásra, május 27-én, szombaton kitűnő alkalmatok nyílik erre! Segítsetek ti is ennek népszerűsítésében! Buzdítsátok bátran családtagjaitokat, ismerőseiteket az egészséges életmódra!

Apropó, a futók hiszekegyje: „Győzni fogok! Ha nem sikerül, második leszek. Ha nem leszek második, akkor harmadik. Ha nem érek el helyezést, akkor is a legjobbat hozom ki magamból.”


Az Arad maraton elmúlt három évi versenyeiről ITT (2016), ITT (2015), illetve ITT (2014) találunk beszámolót.