Jó volt együtt futni, mozogni, versenyezni!

Arad_futoverseny_2016_sav

Tűző napon, nagy melegben, de teljes erőbedobással futottak az idei Arad maraton, félmaraton és utcai futóverseny résztvevői. Bár a tavalyi 2587-hez képest szinte biztosan kevesebben voltak (2612-en iratkoztak fel, de ebből még levonódik a távolmaradók száma), a rendezvényt idén is gondosan, körültekintően szervezték meg, és a hangulat is nagyon jó volt. 

Május 28-án, szombaton reggel 8-kor a félmaraton (21 km), a maraton váltó (4×10 km), a maraton (42 km) és az ultramaraton (52 km) résztvevői még kellemes hűvösben rajtoltak el a városháza elől. Délben, a 6 kilométeres utcai futás versenyzői már tűző napsütésben és a korábbi hideg hónapok után hirtelen jött nagy melegben lendültek neki az előre meghatározott útvonalnak, a cipőfűzőjükre erősített időmérő chippel. A szervezők gondoskodtak a megfelelő vízutánpótlásról, valamennyi versenytávon számos helyen működtettek frissítőállomást, külön mentőcsapat állt készenlétben az elsősegélynyújtásra, sőt masszázst is igénybe vehettek a célba ért futók. Az önkéntes szervezők pedig hangjukat nem kímélve biztatták a lankadni látszó versenyzőket. 🙂

A legtöbben ezúttal is az 1 kilométeres (nem versenyszerű) utcai futásra neveztek be, ahol délután fél 3-tól külön futamokban indultak a családok, a lányok, a fiúk, az aradi Integra Egyesület értelmi fogyatékkal élő tagjai, illetve az önkéntes szervező csoport tagjai. A lenti galéria fotóin is látszik: mindnyájan jókedvűen és lelkesen vettek részt ezen a szép hagyománnyá váló aradi rendezvényen, melynek fő szervezői Arad Város Polgármesteri Hivatala, az Arad Megyei Tanács, az Arad Megyei Kulturális Központ, az Arad Városi Kulturális Központ és az Experiența Multisport Sportklub volt.

A különböző versenyszámok nyertesei szombaton kora délután vehették át a jól megérdemelt díjakat, valamennyi résztvevő pontos időeredményét pedig május 30. után teszik közzé a rendezvény honlapján.

Több aradi iskola igen nagy számú résztvevőt küldött a rendezvényre, az abszolút rekorder Iosif Moldovan Általános Iskola pedig, fogódzkodjunk!, 318 diákkal és pedagógussal nevezett be. Csikys részről, akárcsak tavaly, ezúttal is nagyon gyér volt a részvétel.

[Fotó: Ilona Enikő, Ilona János]

« A 3 »