Csikysek a dobogó legfelső fokán!

Arad_mozdulj_meg_sav

A keddi Csiky Sportnap után április 20-án, szerdán a kisebbek is kipróbálhatták magukat. Sikerült is igazolniuk a „kicsi a bors, de erős” mondást, merthogy a hatodik alkalommal megrendezett Arad, mozgósítsd magad! (Arad, mobilizează-te!) című iskolák közötti sportvetélkedőn a Csiky Gergely Főgimnázium csapata lett a győztes, végre, a korábban elért négy második helyezés után. 

Szerda reggel hat iskola és a szurkolók lepték el az aradi Aurel Vlaicu Egyetem sportcsarnokát. Remek volt a hangulat! A verseny első fordulójában a csoportvetélkedőkre (elődöntőkre) került sor. A Csiky az A csoportba került a Caius Iacob és a Mihai Eminescu Általános Iskola csapatával együtt, a B csoportban pedig az Adam Müller Guttenbrunn Elméleti Líceum, a Dimitrie Țichindeal Főgimnázium és a Regina Maria Általános Iskola csapata mérkőzött meg.

Nekünk, csikyseknek sikerült úgy teljesítenünk a négy próbát – akadálypálya, melynek végén nyílvesszővel kellett célba találni; akadálypálya, melynek végén társunk fején lévő vederbe kellett beledobni a teniszlabdát; zsákbaugrás, melynek végén ruháskosárba kellett beletalálni egy kosárlabdával; akadálypálya teljesítése egy talicskában lévő, teniszütőn teniszlabdát egyensúlyozó gyermek tolásával –, hogy a második helyről bejutottunk a döntőbe.

Ott már nagy volt a tét, úgyhogy összeszedtük magunkat és olyan jól szerepeltünk, hogy teljesítettük a biztató versike elvárását: „Mi vagyunk a Csikysek, / az igazi győztesek, / nem hagyjuk mi magunkat, / elvisszük a nagy díjat!”.

Három próbát kellett teljesítenünk a döntőben: egy skateboard-szerű tárgyon, hason fekve a kezünkkel löktük magunkat egy akadálypályán át, míg célba értünk; különböző méretű labdákkal a lábunk között ugráltunk egy akadálypálya mentén; egy takaróban, bójákat kikerülve „szállítottuk” egy kisebb társunkat, majd műanyag poharakból várat építettünk.

Szóval, négy év „gyötrelmes” második helyezései után megnyertük. Idén megnyertük! Második helyezett a Dimitrie Țichindeal Főgimnázium, harmadik pedig a Caius Iacob Általános Iskola csapata lett.

Csapatunk tagjai Rónai Helén testnevelés tanárnő, Cserneczky Árpád apuka, Belean Eduárd (VIII. o.), Mészár Anna Orsolya (VII. A), Spier Alexandra, Vida Norbert (VI. o.), Dobos Carlos Attila (IV. o.), Charles-Fekete Farkas (III. o.), Rónai Boglárka (III. o.) és Bálint Anna (II. o.) voltak.

Az Aradi Polgármesteri Hivatal és az Aradi Kulturális Központ támogatásával megrendezett verseny ünnepélyes díjkiosztására és az ajándék sporteszközök átadására május 21-én, a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba szupermaraton aradi befutójánál felállított színpadon kerül majd sor.

[Fotó: Alex Damian]

« A 2 »