Játék a könyvtárban

Jatek_a_konyvtarban_sav

Április 20-án és 21-én, szerda és csütörtök délelőtt iskolánk könyvtára játszóházzá alakult, ahol az elemi osztályok tanulói az Iskola másként hét keretében különböző készségfejlesztő, logikai, ügyességi és társasjátékot próbálhattak ki. 

Tanítóik kíséretében a kisiskolás diákok egy-egy óra alatt játszottak párban, csapatokban, vagy éppen önállóan, s küzdöttek meg az egyszerűbb vagy nagyobb kihívást jelentő feladatokkal. Tanultuk az egymásra figyelést, a játékszabályok betartását, az udvariasságot (mikor többen vártak ugyanarra a játékra), és nem utolsó sorban azt, hogy nem a győzelem a fontos, hanem a közös játék élménye.

A tevékenység célja a játékok megismertetése, népszerűsítése, a játékkultúra gazdagítása volt. A pszichológusok nem győzik hangsúlyozni a tartalmas játék szerepét, hiszen ezáltal a gyermek a környezetével és a közösségi élettel ismerkedik, s közben szinte észrevétlenül tanul és fejlődik.

De minden fejlesztő hatásnál fontosabb a játékban megélhető együttes öröm. És ennek lehettünk tanúi ezen a két napon. A foglalkozás végén a gyerekek megismerkedtek a búgócsigával és annak jellegzetes búgó hangjával. Az 50 perc rövidnek bizonyult, ezért tanítók, gyerekek közösen abban egyeztünk meg, hogy a foglalkozást meg fogjuk ismételni.

[Fotó: Ilona János, Rudolf Anna]

« A 2 »