Ide lábam, ne tova! – A hetedik!…

Neptancgala_2014_reklam_sav

Ha június eleje, akkor tanévzáró néptáncgála! Idén is, mégpedig június 2-án, kedden 18 órakor, az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház nagytermében.

Azért A hetedik, mert éppen hét éve, hogy az akkori csikys középiskolás csoport megtanulta és előadta az első, Sztankó Károly néprajzkutató, néptánc- és drámapedagógus által koreografált szatmári táncot. Az idei előadáson viszont már nem csak középiskolások, hanem az előkészítő osztályosoktól kezdve gyakorlatilag minden évfolyam fellép, a korának megfelelő produkcióval, produkciókkal. 

Műsorra kerülnek dél-alföldi és felvidéki játékok, rábaközi, somogyi, kalocsai táncok (sőt kalocsai gyermeklakodalmas is) a kisebbek előadásában, illetve kalotaszegi, szatmári és széki táncok, lőrincrévi pontozó, székely verbunk, forgatós és szöktetős a nagyobbak előadásában. Népi énekeket ad elő Kodály Zoltán gyűjtéséből iskolánk kórusa, de a végzős néptáncos diákoktól is illő módon fogunk búcsút venni.

Minden kedves szülőt, rokont, hozzátartozót, pedagógust és diákot, illetve a népi hagyományok iránt érdeklődőket szeretettel várunk a Csiky Gergely Főgimnázium tanévzáró néptáncelőadására!

(A tavalyi néptáncgála hangulatát IDE kattintva idézhetjük fel.)