Lengyel vendégek iskolánkban

lengyel_magyar_projekt_sav

Az elmúlt hét folyamán iskolánk vendégei voltak Lengyelországból, Łódź városából, testvériskolánk, a Bem József 13-as számú Általános Iskola diákjai, tanárai, és Laci bácsi, azaz Szilágyi László. Őket a pályázat helyi vezető tanárai, Rogoz Marianna és Ruja Ildikó, valamint csikys diákok fogadták. 

A vendégek május 25-én, hétfő este érkeztek iskolánkba. Itt valamennyi lódź-i diák megismerkedett a házigazdájával, azaz egy csikys diákkal.

Kedden a vendégek a Városházát tekintették meg, majd a városban sétáltak Muntean Tibor tanár úr vezetésével. Visszatérve az iskolánkba, a csikys diákok bemutatkozó előadását nézték meg, délután pedig szabad program következett, a házigazdák irányításával.

A szerdai teljes napot a lengyel vendégek a tornyai tájházban töltötték, csütörtökön pedig Dévára és Vajdahunyadra kirándultak. Pénteken a csikys végzős diákok ballagásán is részt vettek, amit múzeumlátogatás követett a Víztoronyban.

Szombaton kora reggel, még 7 óra előtt, a közös pályázatban részt vevő valamennyi diák és pedagógus könnyes (és picit álmos) szemmel búcsúzkodott, ígérve, hogy jövőre újra találkoznak majd Lengyelországban.

[Fotó: Bacsilla Sándor, Csomós Roland]