Nyílt nap a Csikyben

Nyilt_nap_2015_sav

Az Iskola másként hét keretén belül, április 9-én, csütörtökön szervezték meg a Csikyben az immár hagyományos nyílt napot az Arad megyében magyarul tanuló nyolcadikosok számára. Kisiratosról, Nagyiratosról, Zimándújfaluról, Simonyifalváról, Pécskáról, Erdőhegyről és Kisperegről érkeztek vendégeink, akiket a Csiky Gergely Főgimnázium 8. osztályos tanulói fogadtak. 

A rendezvényen nem csak a 9. osztálytól választható szakokat ismerhették meg a nyolcadikos diákok, hanem az iskolában zajló pályázatokról, a bentlakási életről és a diáktanács tevékenységéről is tájékozódhattak.

Hadnagy Éva igazgatónő számítógépes bemutatóval vezette körbe virtuálisan a vendégeket a Csikyben, az egyes szakokat pedig 11. osztályos diákok, illetve szaktanárok mutatták be. Lehoczky Attila történelemtanár a filológia szakot népszerűsítette, amely abban az esetben válik elérhetővé, ha elegendő számú diák jelentkezik majd rá.

A diáktanács tevékenységének bemutatásán kívül az iskolai néptánccsoport, a társasági tánccsoport, illetve a zumbás lányok bemutatója is színesítette a találkozót. Reméljük, hogy sikerült a diákok érdeklődését felkelteni iskolánk iránt és minél többen választják majd ősszel a Csikyt a továbbtanuláshoz.

Sok sikert a 8. osztályosoknak a rájuk váró év végi vizsgákhoz! 🙂

[Fotó: Bortoș Júlia, Ilona János]