HUMAN – van érték a könnyűzenében [SZÜNET]

ragnbonman„A mai könnyűzenének nincs értéke. Üres. Csak hangzása van, hangja nincs.” – állítja sok ember. Jogosan? Talán csak részben. A modern világ futószalagon gyártja a zenét (is), emiatt tényleg kevés olyan dal születik, amelynek mondanivalója is van. Mégis, vannak kivételek. Ezek egyike a Human című szám. 

   Tovább…

Martin Luther King Jr. remixelt álma? [SZÜNET]

bakermatA híres amerikai baptista tiszteletesnek volt egy álma. Mégpedig az, hogy „egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: »Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve«”. E szavakat Lodewijk Fluttert, művésznevén Bakermat, beépítette egyik remixébe. Ezt még talán azok is, akik nem szeretik az effajta „bumci-bumci” zenét, szívesen meghallgatnak. Az ismétlődő akkordokat megtöri a reformátor hangja, amit egy lágy szaxofon szóló követ. Túl sokat nem is érdemes beszélni erről a számról. Hallgassátok inkább! 

   Tovább…

És a Hello, szilveszteri variációkban :)

Adele_maskepp

Igen, Adele híres visszatérő dala, amely nem csak a rajongók, hanem az internetes mémgyárosok fantáziáját is erősen megragadta. Következzen csak három a legsikerültebb Hello-paródiákból: 1. egy rövid, de frenetikus kétperces változat; 2. Ellen DeGeneres amerikai színész, műsorvezető saját változata; 3. Adele és Mr. Bean elképzelt telefonbeszélgetése. Pici türelemmel persze sokkal több Hello-paródiát is találhatunk, csak győzzünk keresgélni.

1.

2. 

3.

Melyik tetszik a legjobban?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Három év után tért vissza! [Szünet]

Adele

Adele, azaz Adele Laurie Blue Adkins, Oscar-, Golden Globe-, és nyolcszoros Grammy-díjas angol énekesnő, dalszerző karrierje 2008-ban indult, ekkor jelent meg a 19 című albuma. A 21 című album már számos rekordot döntött meg, világszerte számos lemezeladási listán hódított.

Adele úgy gondolja, hogy a zenéje nem a szemnek, hanem a fülnek szól. Egy interjúban elárulta, nagy hatással volt rá a Spice Girls zenéje, de odavan Alison Kraussért, Lady Antebellumért és Wanda Jacksonért is, akik nagy szerepet játszottak a 21 hangzásának kialakulásában.

Az énekesnő több mint három éve után jelentetett meg új dalt, így nem meglepő, hogy a rajongók egyből lecsaptak a Hello című fülbemászó slágerre. Az Egyesült Államokban október 23-án jelent meg az új dal, és már az első három napon több mint 750 ezer példány kelt el belőle. Adele szülőhazájában, az Egyesült Királyságban a Hellóból 333 ezer példány talált gazdára az első héten. Ezek után nem meglepő, hogy az énekesnő saját Vevo-csatornáján a videoklipet eddig több mint 850 millióan nézték meg, s mindössze 5 nap alatt érte el a bűvös 100 milliós nézettségi határt, ezzel megszerezve a Vevo Certified díjat, amit még soha senkinek nem sikerült elérnie ilyen rövid idő alatt.

[SZÜNET] Egy apának maradnia kell…

kellyclarksonKelly Clarkson kétszeres Grammy-díjas, többszörös arany-, illetve platina lemezes amerikai énekesnő, dalszerző és egyben gitáros. 2002-ben lett ismert, miután megnyerte az American Idol első szériáját. Eddig 5 stúdióalbuma, 22 kislemeze, 4 önálló világkörüli turnéja, és több tíz millió eladott albuma van világszerte.

Nemrég, pontosabban egy hete töltötte fel Vevo-csatornájára legújabb, Piece By Piece című szerzeményéhez forgatott kisfilmjét. A videó egyszerű, visszafogott, talán hogy ne vesszen el belőle a mögöttes tartalom. Köztudott, hogy az énekesnő februári albumán megjelent dal az édesapjáról, illetve édesapjának szól, aki ötéves korában elhagyta őt.

„Mióta gyermekem van, az első nap óta sokszor megfordul a fejemben, hogy valaki hogyan tudja eldobni magától a gyermekét? Aztán a férjemre gondolok, aki fantasztikus apa. Pelust cserél, későig fent marad, és ha kell, hajnalban is képes felkelni a lányunkhoz. Mindketten kivesszük a részünket a gyereknevelésből, amiért szerencsésnek érzem magam” – a már második gyermekével várandos énekesnő nyilatkozott így.

57 éves „Rebel heart”

Madonna, a popzene királynője idén tavasszal adta ki 13. stúdióalbumát, melynek címe Rebel Heart, vagyis „vad lélek”. Az albumon lévő első szám a Living for Love. Ennek videoklippjében a még mindig elképesztő formában lévő 57 éves énekesnő minotauroszokkal táncol. Mint ahogy 1994-es videoklipjében, a Take a Bow-ban, úgy a Living for Love-ban is egy bikaviadal látható, viszont az utóbbiban az énekesnő egy matador szerepét játsza el, ezzel is jelképezve erős egyéniségét. Érdekesen hat a fináléban megjelenő Nietzsche-idézet. A kisfilmet Julien Choquart és Camille Hirigoyen rendezte.