„A riói olimpia a célom” – interjú Bálint Bernadettel

Balint_BernadettDecember 13-án, pénteken került sor az Arad Megyei Tanács dísztermében a megye legeredményesebb sportolóinak díjazására. A Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság (DJTS) döntése értelmében 2013 legjobb női felnőtt sportolójának a (még nem felnőtt) Bálint Bernadettet, iskolánk XI. B osztályának tanulóját választották meg. Ez, lényegében, a második legeredményesebb sportolói címet jelenti a súlyemelő Florin Vizitiu mögött. Az alábbi rövid beszélgetés egy héttel később, a téli szünidő előtti utolsó iskolai napon készült.

– A Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság neked ítélte A 2013-as év második legjobb sportolója címet. Számítottál rá, hogy dobogós helyezést érsz el? Esetleg kitűzött céljaid között szerepelt?
Bálint Bernadett: – Számítottam rá, mivel sok jó eredményem volt ebben az évben és a tavaly is második voltam, de törekedtem arra, hogy első legyek. Remélem, jövőre sikerülni fog.

– Felsorolnál néhány díjat a sok közül, amit eddig megnyertél?
B. B.: – Európa Top 10 4. hely, világbajnokság, csapatban 3. hely, kétszeres országos bajnok, Európa bajnok csapatban, vegyespárosban és párosban pedig 3. hely, kétszeres balkán bajnok.

– A céljaiddal kapcsolatban. Mi a legfőbb álmod, aminek eléréséért keményen edzel? Esetleg van egy példaképed?
B. B.: – Igen, a riói olimpia a célom. Arra készülök nagyon. Nagyon nehéz lesz, de ez a célom. A példaképem Boroš Tamara, aki magyarországi játékos, de Horvátországban él.

– Volt-e olyan pillanat, amikor úgy gondoltad, hogy abbahagyod az asztaliteniszt? Mi segített abban, hogy ne tedd meg ezt?
B. B.: – Igen, voltak olyan pillanataim, amikor tényleg nagyon nehéz volt. De 12 év aktív sportolás után nem volt miért abbahagynom.

– Volt-e olyan személy az életedben, aki mindig támogatott és segített fejlődni?
B. B.: – Igen. A szüleim mindig mellettem voltak, mivel én Sepsiszentgyörgyön éltem, de hét éve ideköltöztünk Aradra, miattam, hogy én sportolni tudjak.

Interjú Bálint Bernadettel

[Fotó: Ilona János]