Box Populi – Arcok harca

Box_PopuliÉrdekes cím, izgalmas verseny. Az erdélyi transindex portál szerkesztői ki szeretnék deríteni, hogy vannak-e erdélyi sztárok, s ha igen, ki közülük a legnagyobb. Ennek érdekében indították el a Box Populi – Arcok harca nevű többfordulós, kieséses jellegű lájkversenyt, amelynek győzteséről az olvasók Facebook-szavazatai döntenek.

Eredetileg 63 sztárjelölt nevét és tevékenységének nagyon rövid leírását tették közzé, a listát azonban július 2-ig az olvasók javaslatai alapján 91 névre egészítették ki. Jelenleg (július 3–10. között) a selejtező zajlik, amelynek nyomán a 16 legtöbb szavazatot (lájkot) begyűjtő jelölt jut az 1. fordulóba. Ott, a transindexes leírás szerint már direkt kiesési rendszerben fognak „megmérkőzni” egymással a jelöltek, az 1. a 16.-kal, a 2. a 15.-kel stb. Hogy ez pontosan miként zajlik, kiderül majd a megfelelő időben.

Kikre lehet szavazni? – kérdezhetitek. Hát éppen ez az érdekes! A versenyzők között szép számmal akad színész és színésznő, író, költő, képzőművész, zenész, rendező és filmrendező, humorista, sportoló, sportedző és sportcsapat (!), kutató, van köztük egy-egy filozófus, szerzetes, üzletember, divattervező, blogger, szakács, celeb, pszichológus, sőt még gróf is, politikus viszont egy sem, mivel őket simán kizárták. A feltételek szerint mindnyájan élő, a romániai magyar közösségben dolgozó, vagy abban munkásságukkal hangsúlyosan szerepet vállaló személyek vagy csoportok. (A közelmúltban elhunyt Erőss Zsolt hegymászó, illetve Lohinszky Loránd színművész nevét éppen ezért ne keressétek a listán.) 

Hogy miért reklámozzuk ezt a versenyt itt, a Csiky oldalán? Nos azért, mert a 91 erdélyi sztárjelölt között 3, mondom HÁROM egykori csikys is szerepel!!! Név szerint KÉZDI IMOLA kétszeres Uniter-díjas, Jászai Mari-díjas színész, akit 2012-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntettek, ÉDER ENIKŐ színész, aki az m1 Társulat című szereposztó műsorában nyerte el Sarolt szerepét az István, a király jubileumi előadására, illetve SZÉKELY CSABA író, újságíró, akinek első, angol nyelven írt rádiójátéka a BBC díját nyerte el 2009-ben. Ha tehát van kedvetek (s miért ne volna?), látogassatok el a Box Populi oldalára, és szavazzatok az egykori csikysekre, illetve azokra, akik számotokra szimpatikusak. Több emberre is lehet szavazni, de vigyázat, csak július 10., szerda, déli 12 óráig! Hajrá!