Szoros volt a mezőny! – Napsugár vetélkedő 2012–2013

napsugar-0 Véget ért a II–IV. osztályosoknak kiírt, a Könyvmolyok klubja keretén belül működő Napsugár vetélkedő. Az utolsó forduló döntötte el a végső sorrendet, ami a megelőzőt kicsit meg is változtatta. A könyvmolyok kitartó szorgalommal („rágcsálással”) vették a kilenc hónapon keresztül tartó vetélkedő akadályait. Az utóbbi hónapok eredményein jól látható, hogy a vége felé sem hanyatlott a versenyláz. Bár idén már nem táborozás a jutalom (tavaly illyefalvi táborozás volt), de a Napsugár szerkesztősége jóvoltából ismét értékes könyvjutalmakat és okleveleket kaptak az arra érdemesek. Megérdemlik, hiszen a Napsugár minden egyes számát alaposan és odafigyelve, értőn olvasgatták és adtak róla számot hónapról hónapra, nem kevés plusz információval, tudással gazdagítva ily módon tarsolyukat. Gratulálok!

„Véget ért” – kezdtem a beszámolót, ami nem csak az idei vetélkedőre érvényes, hanem az egész sorozatra.  Tízéves évfordulót „ünnepeltem” tavaly szerény körülmények között, hiszen akinek a legtöbbet köszönhetek, és akitől elismerést is kaptam végig, Zsigmond Emese, a Napsugár főszerkesztője, nem tudott volna eljönni egy nagyobb lélegzetű ünnepségre egyéb elfoglaltságai miatt. Ezért a gyermekekkel csak egy kis kiállítást rendeztem év végén, ami egyben a Napsugár 55. évfordulója is volt.

És mert életemben sok minden úgy alakult, hogy „tíz év és egy (vagy kettő-három) a ráadás”, most, hogy a nyugdíjazásomig két év van hátra, ami esetemben előkészítő osztályt és első osztályt jelent, úgy érzem, most kell abbahagynom. Az egy év ráadás tulajdonképpen annak köszönhető, hogy így épp a búcsúzó negyedikeseimmel fejezhettem be.

Az idei utolsó négy forduló kérdéssorát és eredménytáblázatát az alábbiakban nézhetjük át:

– a VI. forduló kérdéssora és eredményei  (2013. február)
– a VII. forduló kérdéssora és eredményei (2013. március)
– a VIII. forduló kérdéssora és eredményei (2013. április)
– a IX. forduló kérdéssora és eredményei (2013. május)

A végeredményt tartalmazó táblázatot pedig IDE KATTINTVA tanulmányozhatjuk.

Az alábbi sorozat nyitóképén az idei nyerteseket látjuk, a helyezések sorrendjében, balról jobbra. A további fotókon az idei könyvmolyokat, illetve a Napsugár 55. évfordulójára tavaly rendezett kiállítást láthatjuk.