Szerdán: KISFILMFESZTIVÁL!!!

short-filmTavaly decemberben hirdette meg a temesvári Szórvány Alapítvány a Bánsági diákok kisfilmfesztiválja című pályázatot. Ennek fő célja, hogy erősítse térségünk diákságának a helyi és a magyar értékekhez való kötődését, továbbá elősegítse a kisebbségi identitásépítést.

A pályázat keretében temesvári és aradi diákok egy-egy csoportja számára szerveztünk helytörténeti, fotó- és filmkészítési szakköröket 6 hónapon keresztül. Ezekről folyamatosan közöltünk beszámolókat itt, a weblapon. A szakkörökön 30 diák vett részt, 15 a Temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumból, 15 pedig az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumból.

A pályázat „végtermékei” azok a kisfilmek, amelyeket a temesvári és az aradi diákok készítették egyénileg, vagy csoportban. Ezeket május 29-én, szerdán 11 órakor vetítjük le egy kisfilmfesztivál keretében, amelyet a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád-termében szervezünk. Ekkor derül majd ki az is, hogy kinek, kiknek a munkája nyerte el legjobban a zsűri tetszését. Nekik Kovács Katalin, a Szórvány Alapítvány projektmenedzsere, illetve Păștean Nathalia programkoordinátor fogja átadni a díjat. 

Egy korábbi bejegyzésben a pályázaton résztvevő csikys kisfilmesek nevét már felsoroltuk, most viszont a pályázatra benevezett alkotások címét is közzétesszük.

1. Egyéni kategóriában (téma: Városom szépségei – miért vagyok büszke rá)
– Bognár Tünde (X. C): Textilgyári emlékek
– Bortoș Júlia (IX. C): Arad látványosságai
– 
Havrán Krisztián (IX. B): Aradi pillanatok
– 
Mészár Tamara (IX. B): – cím nélkül –
– Palcu Tímea (XI. B): Ortodox templom
– 
Rostás Szandra Tamara (X. A): A Szabadság-szobor
– 
Tóthpál Béla (IX. A): Miért vagy büszke a városodra?
– Weisz Tibor (XI. D): – cím nélkül –

2. Csoport kategóriában (téma: Kisebbségi vagyok –büszke vagyok rá)
– Bella-Pscherhoffer Réka, Szilágyi Dóra (XI. D) (munkatárs: Pálffy Norbert): Szabadság, egyenlőség, testvériség…
– 
Nagy Attila (XI. C), Németh Regina (IX. B), Păcurar Ariana, Papp Anabella, Tarkó Tina (IX. A): – cím nélkül –

Ha minden csikys számára nem is (hisz véges a díszterem befogadóképessége), de sokak számára lehetőség adódik majd, hogy megnézzék társaik munkáit. Akik nem lehetnek majd ott, azok számára hamarosan itt, a weblapon is hozzáférhetővé tesszük majd a pályamunkákat. Viszlát tehát a kisfilmfesztiválon!

3 hozzászólás a(z) “Szerdán: KISFILMFESZTIVÁL!!!” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Ilona János úr!

    Tudomásom szerint a 2. csoport kategóriában a Szabadság, egyenlőség, testvériség… című kisfilmnek van még egy készítője (Pálffy Norbert), tisztelettel kérem, hogy őt is tüntesse fel a névsorban, így lenne igazságos, nem figyelmen kívül hagyva azt a nem elhanyagolható tényt sem, hogy a film elkészítésében a munka tetemes hányadát magára vállalta.

    Köszönettel:
    Németh Tímea

Hozzászólások lezárva.