Az idei néptáncgála

[Fotó: Bálint Erika]

A Csiky Gergely Főgimnáziumban a néptáncoktatás folyamatos volt, az úgynevezett néptáncgála viszont, amikor az iskola apraja-nagyja összegyűlt egy, a színházban tartott előadásra, a covid-járvány óta elmaradt.

Öt éven át csak emlegettük, hogy milyen jó érzés volt mind táncosnak, mind a közönségnek ott lenni ezeken az alkalmakon, és most, 2024-ben újra lett néptáncgála!

Bebizonyosodott, hogy az autentikus zenére szívvel-lélekkel bemutatott néptánc nem csak a színpadon mutat jól, hanem az iskolaudvaron is össze tudja kovácsolni a generációkat, bevonva, azaz megtáncoltatva mindenkit, aki érti, érzi azt.

Az idén Patyi Zoltán, szegedi néptáncoktató foglalkozott az elemista diákokkal, valamint egy V–VIII. osztályos csoporttal. A június 10-i gálán a diákok korcsoportjuknak megfelelő népi játékokat, illetve néptáncokat adtak elő az iskola dísztermében, és az udvaron. Őszintén reméljük, hogy ezennel a néptáncgálák egy új sorozata indul el, mindannyiunk örömére.

[Fotó: Almási Valéria, Bálint Erika, Kurunczi Enikő, Viszhányó Aranka]

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − tizenkettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .