Regionális Környezetvédelmi Diákkonferencia Kolozsváron

Kopacz Melánia (XI. A) első díjat nyert a 13. Regionális Környezetvédelmi Diákkonferencián, Kolozsváron [Fotó: kollegium.ro]

2004-ben szervezték meg az első Diákkonferenciát a Kolozsvári Református Kollégiumban, idén pedig 13. alkalommal került megrendezésre a Regionális Környezetvédelmi Diákkonferencia. Iskolánkból első alkalommal vettünk részt rajta, két diák készült tudományos dolgozattal.

Kopacz Melánia (XI. A, természettudományok–intenzív angol nyelv szak) dolgozatának címe Májbetegségek az állatoknál, avagy természetes és növényi alapú táplálkozás kialakítása a háziállatok számára a májbetegségek megelőzésének és kezelésének érdekében, felkészítő tanára Páll Mária, míg Nyári Tamás (XI. A, matematika-informatika–intenzív angol nyelv szak) dolgozatának címe A nukleáris energia: gyilkos vagy megmentő?, felkészítő tanára Molnár Magdolna volt.

A diákkonferencia során 12 dolgozat került bemutatásra, a résztvevők a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumból, a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolából, a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceumból, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumból, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumból, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumból, illetve az Apáczai Csere János Elméleti Líceumból, valamint a Kolozsvári Református Kollégiumból érkeztek.

A sok, rendkívül érdekes és hasznos kutatást és dolgozatbemutatást a 3 tagú zsűri – Dr. Tonk Szende és Poszet Szilárd, a Sapientia EMTE, valamint drd. Dénes Anna, a BBTE részéről – értékelte.

A konferencián Kopacz Melánia dolgozatát a zsűri I. hellyel jutalmazta, Nyári Tamás pedig dolgozatával elnyerte a Sapientia EMTE különdíját.

Gratulálunk nekik. További jó munkát és érdekfeszítő kutatási témákat kívánunk. A botanikus kertben való, biológus által vezetett séta nemcsak pihentető, hanem oktató jellegű is volt, akár további kutatási tervnek is helyet adó.

[Fotó: Páll Mária, kollegium.ro]

« A 3 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .