Zöld Hét az elemiben

Az elemisek zöld heti programja Tornyán, Tóth Attila és Barna farmján, a Kalypsolandben indult. Attilát már ismerték a gyermekek, az Iskola másként héten látogatott kutyáival az iskolába. Ezúttal Barna mutatta be a farmot, az állatokat, a mezőgazdasági gépeket, és beszélgetett a gyerekekkel a mezőgazdász élet nehézségeiről és fontosságáról. A zord időjárás ellenére nagyon jól telt a délelőtt, a kicsik trambulinoztak, fociztak, homokoztak.

Kedden a Vízgyár felé robogtak a buszok. A gyárban dolgozó szakemberektől a gyerekek megtudták, mennyire fontos a vízforrások védelme. Az üzemlátogatás során megtekintették a a víz technológiai útját a felfogástól az elosztóhálózatig. Az ivóvíz-laboratóriumban Demeter Ildikó anyukával, aki a vízgyár dolgozója, vizsgálták a víz tisztaságát.

Szerdán az aradi repülőtérre látogattak el a gyerekek és tanítóik. Sajnos, nagy utasszállító gépet nem láthattak, viszont a hangárban kisrepülőgépeket és a mentő helikoptert megnézhették, kérdezhettek a pilótáktól és a repülőtér néhány alkalmazottjától. A gyermekek legnagyobb örömére a SMURD-helikopter még egy tesztrepülést is végrehajtott.

Csütörtökön minden alsó tagozatos osztály kipróbálhatta az íjászkodást és a kardvívást a temesvári Benedek Márk jóvoltából. Őt szintén ismerősként köszöntötték a gyerkekek, hiszen ő volt az Iskola másként hét népszerű „hüllős bácsija”. Ezenkívül az előkészítősök tejes dobozokból varázsoltak madáretetőket a Caravana Reciclării Creative projekt keretén belül. A másodikos gyermekek furcsa növényekről és állatokról tanultak, az elsősök a természetvédelemmel kapcsolatban tekintettek meg kisfilmet, majd kvíz során tesztelték tudásukat. A legnagyobbak Kahoot-vetélkedő során bizonyíthatták rátermettségüket, vagyis, hogy Mit tud egy negyedikes?

A pénteki zárónapon a negyedikesek anyák napi meglepetést készítettek. A többiek összefoglalták, mi mindent tanultak a héten, majd virágdíszbe öltözött az iskola, két óriási virágládát ültettek tele a szorgos kis kezek. Legvégül egy díjkiosztóra is sor került. A Madártani Egyesület Legyünk mi is természetbarát iskola című projektjében sikereket elérő elemistákat díjazták (erre az eseményre bővebben visszatérünk).

[Fotó: Almási Valéria Anna, Bálint Erika Vanda, Leib Gáspár György, Viszhányó Aranka]

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizenegy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .