Iskola másként – Hellász istenei

[Fotó: Ilona János]

A két ötödik osztályban a Hellász istenei című program alapötletét egy régi, még 1997-ben, Magyarországon kiadott munkáltató tankönyvcsomag adta.

Az Iskola másként hét keretében szerdán, február 21-én szervezett foglalkozás két részből állt. Az első órán a diákok csapatokba osztva megismerkedtek a görög ábécé rejtelmeivel, labirintusokból próbáltak kijutni, és azt is kipróbálták, hogy 5 perc alatt hány sort tudnak megtanulni az Iliászból.

A legjobban talán az a feladat tetszett nekik, mely során egy-egy találomra kiválasztott görög edénytípust kellett agyagból elkészíteniük. A második órán már valóban az istenek és a szörnyek következtek. Egy rövid számítógépes bemutató után következett a foglalkozás „activity” része. A csapat egyik tagja húzott egy kártyát, majd választhatott a háromféle bemutatási mód közül: elmutogatja a feladványt, rajzolhat, vagy valamilyen hanggal illusztrálhatja a kitalálandó mitológiai alakot. A csapat ezután kétszer tippelhetett a helyes válaszra. Ez a feladat lehetővé tette, hogy a diákok játékosan ismerkedjenek meg a görög mitológiával.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 19 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .