Iskola másként – színezd másképp az életed!

Activitatea „Colorează-ți viața altfel – Combaterea consumului și traficului de droguri în școla noastră” desfășurată în cadrul Săptămânii altfel a avut ca scop prevenirea consumului și traficului de droguri în rândul elevilor de gimnaziu, promovând un stil de viață sănătos și sigur.

Obiectivele noastre au inclus conștientizarea pericolelor asociate consumului de droguri, dezvoltarea abilităților de luare a deciziilor corecte și responsabile, creșterea nivelului de informare și educare în rândul elevilor de gimnaziu și crearea unui mediu sigur în școală și comunitate. În această activitate am avut ca parteneri: Inspectoratul Județean de Poliție Arad, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Arad – care ne-a pus la dispoziție materialele necesare desfășurării uneia dintre activități –, activitatea fiind coordonată la nivelul claselor gimnaziale (VI–VII) de către Prof. dr. Bianca Pașcu-Paul, Prof. Maria Páll și Prof. Andrea Nyári.

Printr-o abordare nonformală, ne-am propus să implicăm activ elevii în crearea de materiale de informare și conștientizare, cum ar fi afișe și broșuri, și să organizăm o expoziție a acestor materiale în școală. Activitățile au inclus prezentări generale despre riscurile consumului de droguri, organizarea de ateliere interactive pentru dezvoltarea abilităților de prevenire a consumului de droguri și colaborarea cu specialiști locali pentru a discuta despre resursele disponibile.

Az Iskola másként hét során lebonyolított Színezd másképp az életed – A kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem elleni küzdelem iskolánkban című tevékenység a középiskolások körében a kábítószer-használat és -csempészet megelőzését, az egészséges és biztonságos életmód népszerűsítését tűzte ki célul.

Céljaink között szerepelt a kábítószer-használat veszélyeinek tudatosítása, a helyes és felelősségteljes döntések meghozatalához szükséges készségek fejlesztése, a középiskolások tájékozottságának és műveltségének növelése, valamint biztonságos környezet kialakítása az iskolában és a közösségben. Ebben a tevékenységben partnerként működött velünk együtt az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az aradi Drogellenes Prevenciós, Értékelő és Tanácsadó Központ (CPECA), amely az egyik tevékenység elvégzéséhez szükséges anyagokat biztosította számunkra. A tevékenységet a gimnáziumi (VI–VII.) osztályok szintjén a következő tanárok koordinálták: dr. Bianca Pașcu-Paul, Páll Mária és Nyári Andrea.

A nem formális megközelítés révén arra törekedtünk, hogy a tanulókat aktívan bevonjuk az információs és figyelemfelkeltő anyagok, például plakátok és prospektusok elkészítésébe, és ezekből az anyagokból kiállítást rendezzünk az iskolában. A tevékenységek közé tartozott a kábítószer-használat kockázatairól szóló általános előadások, interaktív műhelyek tartása a drogprevenciós készségek fejlesztésére, valamint a helyi szakemberekkel való együttműködés a rendelkezésre álló források megvitatására.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .