Iskola másként – csúszómászó-dédelgető

[Fotó: Ilona János]

Az Iskola másként hetet mind a tanítók, mind a diákok részéről nagy izgalom övezi. A diákok mindig valami fantasztikusat várnak, a tanítók pedig azt sem tudják, hogyan feleljenek meg ezeknek a követelményeknek. Ezért már időben elkezdődik a készülődés, mert minden pedagógus álma, hogy lenyűgözze lurkóit és maradandó élményekkel zárja ezt a különleges hetet.

Idén a Csiky Gergely Főgimnázium alsósait sikerült elvarázsolni Benedek Márk közreműködésével, aki Temesvárról látogatott el iskolánkba, néhány „barátja” társaságában. Márk a Temesvári Állatorvosi Egyetem diákja, de aki úgy gondolja, hogy biztosan kiscsibéket, nyulakat, esetleg bárányt hozott, az téved. Márk a hüllőkért lelkesedik és most már mi is!

Előadására, amelyen minden előkészítő-negyedik osztályos tanuló részt vett iskolánk Tóth Árpád termében, madárpókot/tarantulát (ő a terráriumban maradt), skorpiót, indiai gabonasiklót és kígyót hozott. Mivel az egzotikus csapatot nem csak nézni, hanem megfogni is lehetett, nagy volt a jókedv. Személy szerint csodálkoztam, hogy a gyerekek milyen nyitottsággal és könnyedséggel léptek ki a komfortzónájukból, gond nélkül tartották kezükben a csúszómászókat.

Ezúton is hálásak vagyunk Márknak, aki a Hüllős bácsi becenevet kapta, hogy ellátogatott hozzánk és visszavárjuk, mert utólag megtudtuk, hogy baranta harcos, íjász és van néhány gyíkja is.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .