„Néktek ragyog ma, tiétek az ünnep” – A negyedikesek búcsúünnepsége

[Fotó: Ilona János]

A címben idézett módon hangzott a köszöntő június 13-án, amikor elballagott iskolánk két negyedik osztálya, Bálint Erika Vanda és Viszhányó Aranka tanító nénik kíséretében.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ilyés Ibolya tanfelügyelő asszony, Tóthpál Renáta, iskolánk aligazgatója, Kranowszky Nagy Andrea, az Alma Mater Alapítvány elnöke és Szabó Róbert, a szülőbizottság képviseletében.

Tóthpál Renáta és Ilyés Ibolya biztató szavakkal bocsátotta útra a legkisebbek közül a legnagyobbakat, majd harmadikos szavalók köszöntek el társaiktól az alkalomhoz illő versekkel.

Viszhányó Aranka tanító néni átadta a díjakat a IV. A osztály tanulóinak, majd Bálint Erika tanító néni a IV. B-seknek. Az ajándékozáshoz hozzájárult a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület.

Horváth Szilvia Viktória (IV. A) és Weichelt Hanna Gabriela (IV. B) mondott búcsúbeszédet, összefoglalva az eltelt öt év vidám és szomorú, könnyű és nehéz, mókás és bosszantó, de mindenképpen felejthetetlen emlékeit.

Ugyancsak Szilvia és Hanna vehette át idén, a magyar nyelv és irodalom terén elért sikereikért, a Böszörményi-díjat Kranowszky Nagy Andreától. A tanító nénik megható költeménnyel köszöntek el tanítványaiktól.

Az ünnepség imádsággal zárult, melyet Back Mária vallástanárnő vezetett fel. Végezetül iskolánk gitárosai örvendeztették meg produkciójukkal a ballagókat, Popa Armand irányításával.

Gratulálunk az ünnepelteknek, és sok sikert kívánunk nekik az ötödik osztályban!

« A 4 »