Jutalomtáborban a megye legeredményesebb tanulói

[Fotó: Veres Zsombor]

Idén először a Csiky Gergely Főgimnázium kezdeményezésére jutalomtáborban részesültek az Arad megyei VI–VII. osztályos tanulók közül a legszorgalmasabb, legeredményesebb diákok. A menyházai tábor fő célkitűzése a megye magyar diákjai közötti kapcsolatok létrehozása, megerősítése, a közösségi érzés megélése volt.

A tábor június 9–12. között került megrendezésre az Arad megyei Menyházán, ahová a megye összes magyar tannyelvű iskolája meghívást kapott. Számos iskola képviseltette magát: a házigazdák mellett a kisiratosi, majláthfalvi, pécskai, zerindi, simonyifalvi intézmény válaszolt a meghívásra. A legjobb VI–VII. osztályos tanulókat küldték erre a táborra, ezzel erősítve meg a diákjaikban azt, hogy tanulni érték, tanulni érdemes.

Színvonalas, gazdag programokban bővelkedett ez a hétvége, melyben helyet kapott a túrázás, strandolás, karaoké, táncest, kalandpark, játékos vetélkedők és az elmaradhatatlan tábortűz. Jókedv, nevetés kísérte a programokat, és az időjárás is kedvezett a táborozóknak.

A pénteki napon a megérkezést követően négy vegyes csapatba osztották a diákokat: a fehér Vadgalambok, a kék Hupikékek, a zöld Lime-onádék és a piros Erős Pisták mérték össze ügyességüket, rátermettségüket szórakoztató feladatok keretében. A vetélkedőket Hasas Paul tanár úr koordinálta. Az est jó hangulatú bulival zárult, melyben helyet kapott a karaoké és a just dance is.

A szombati napon igazán nem unatkozhattak a diákok, hiszen a reggelit követően túrázni indultak a márványbányához. A visszaérkezést követő ebéd után standolni vagy kézműveskedni adódott lehetőség, majd az est egy ízletes bográcsozással és tábortűzzel zárult.

A vasárnapi délelőtt újabb izgalmakat tartogatott, a vállalkozó szelleműek kalandparkban tesztelhették ügyességüket, majd barlangtúrára indultak. Nagy sikernek örvendett a vasárnap déli grill is, amit nagy örömmel fogadtak a gyerekek.

A tábor záróakkordjaként minden iskola képviselői beszámoltak legkedvesebb élményeikről, és megállapodtak abban, hogy ha a lehetőség engedi, jövőre ugyanitt ünnepeljük meg a legügyesebb tanulók eredményeit, erőfeszítéseit.

Ez a tábor sem jöhetett volna létre támogatók nélkül. Ők a következők:

  • szállás – RMDSZ Arad Meg  yei Szervezete;
  • étkezés és különböző programok költségei – Alma Mater Alapítvány, az Arad Megyei Kulturális Központhoz (CCJA – Centrul Cultural Județean Arad) benyújtott pályázat segítségével;
  • szállítás – Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, a Communitas Alapítványhoz benyújtott pályázatával.

Köszönjük támogatóinknak, valamint a szervező és kísérő tanároknak!

[Fotó, videó: Veres Zsombor]

« A 3 »