Rezultate deosebite la concursul Poveștile Cangurului – Kiváló eredmények a Poveștile Cangurului román versenyen

Elevii de la Colegiul Csiky Gergely din Arad au obținut rezultate remarcabile la concursul Poveștile Cangurului, competiție din Calendarul concursurilor naționale, organizată de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (IDEE), desfășurat în data de 19 mai 2023. Acești tineri talentați, care sunt și elevi ai Centrului de Excelență din Arad la disciplina Limba și Literatura română pentru minoritatea maghiară, au impresionat prin performanțele lor remarcabile în înțelegerea textelor literare în limba română.

La clasa a II-a, Koncz Viktor s-a remarcat prin talentul și priceperea sa în limba română, obținând Premiul I cu punctajul de 22.00. De asemenea, Bartis Ádám, tot din clasa a II-a, a fost recompensat cu Premiul II, obținând punctajul de 21.00 în cadrul concursului.

La clasa a IV-a, Balog Sára și Džunda Dominik au cucerit amândoi Premiul I, obținând punctaje remarcabile de 29.00, respectiv 28.00 la proba de limba română. Acești elevi au demonstrat că munca asiduă și pasiunea pentru literatură română îi pot duce la atingerea unor performanțe deeosebite chiar dacă această limbă nu este limba lor maternă.

La categoria “Creativii”, elevii din clasa a V-a și a VI-a au avut rezultate excepționale. Nyári Eszter a obținut Premiul II, cu un punctaj de 39.05. Tapasztó-Gujdar Sophie a demonstrat că e nevoie doar de silință și încredere în propriile puteri și a obținut Premiul I, cu un punctaj impresionant de 42.00. Csermak Mária, Albert Alexandra Ștefania și Lévai Léda au fost răsplătite cu Premiul III pentru eforturile lor, obținând punctaje de 39.50, respectiv 39.50 și 38.60.

Nu doar elevii mai mici au strălucit la concurs, ci și cei din clasele liceale. La categoria “Cutezătorii”, elevii din clasa a IX-a au demonstrat că pasiunea pentru înțelegerea textelor literare în limba română este mare și le oferă numeroase satisfacții. Szél Emese a obținut Premiul III, cu un punctaj remarcabil de 45.75. De asemenea, Csermák Dániel a fost răsplătit cu Premiul III pentru performanțele sale, obținând punctajul de 42.50.

Aceste rezultate remarcabile obținute de elevii de la Colegiul Csiky Gergely la concursul Poveștile Cangurului demonstrează angajamentul lor față de învățare și pasiunea lor pentru limba română și literatură cu toate că aceasta nu este limba lor maternă.

Bianca Pașcu-Paul, profesoară de limba română

Iskolánk diákjai nagyon szép eredményeket értek el a 2023. május 19-én megrendezett Poveștile Cangurului versenyen. Ez a verseny a román nyelvű szöveg megértésére fekteti a hangsúlyt, a résztvevő diákok pedig, amint az eredmények is mutatják, sikeresen vették ezt az akadályt.

A verseny díjazottjai:

II. osztály

  • I. díj Koncz Viktor (22.00 pont)
  • II. díj Bartis Ádám (21.00 pont)

IV. osztály

  • I. díj Balog Sára (29.00 pont), Džunda Dominik (28.00 pont)

V. osztály

  • I. díj Nyári Eszter (39,05 pont)

VI. osztály

  • I. díj Tapasztó-Gujdár Szophie (42.00 pont)
  • III. díj Csermák Mária (39,50 pont), Albert Alexandra Ștefania (39,50 pont), Lévai Léda (38,60 pont)

IX. osztály

  • III. díj Szél Emese (45,75 pont), Csermák Dániel (42,50 pont)

Gratulálunk minden díjazottnak!

Nyári Melinda, nevelési igazgató