Olimpiada de Limba și Literatura Română pentru minoritățile naționale, faza județeană – Román nyelv és irodalom tantárgyverseny a kisebbségeknek, megyei szakasz

Perioada martie-aprilie a fiecărui an este un timp al încercărilor, al concursurilor și, bineînțeles, al premiilor pe care elevii noștri le obțin ca rezultat al muncii depuse alături de profesorii lor coordonatori.

În cadrul Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru minoritățile naționale și diaspora din data de 25.03.2023, elevii Colegiului „Csiky Gergely” Arad au obținut mai multe calificări la națională prin elevii merituoși cărora li s-au adus felicitări pentru munca și eforturile depuse. De la Colegiul „Csiky Gergely” au participat 18 elevi din ciclul gimnazial și din ciclul liceal, toți fiind și elevi ai Centrului de Excelență la disciplina Limba și literatura română pentru minoritatea maghiară.

Astfel, anul acesta s-au luat următoarele premii I: la clasa a VI-a Albert Alexandra, prof. coordonator Pașcu-Paul Bianca; la clasa a VII-a Kiss Cyntia și la clasa a X-a Szellelki Krisztián, coordonați de prof. Rus Cristiana; „veterana” la acest concurs a Colegiului eleva din clasa a IX-a Szél Emese și eleva din clasa a VIII-a Anghel Orsolya, prof. coordonator Dima Crina.

Prin urmare le dorim eleviilor noștri multe succese la etapa ce urmează și să nu uite ceea ce Eminescu spunea: „Școala trebuie să fie o gimnastică a minții omenești, adică o continuă și rodnică dezvoltare a inteligenței umane”, fără de care considerăm că nu se poate atinge succesul.

Întregul colectiv al Colegiului „Csiky Gergely” Arad felicită rezultatele minunate ale celor menționați.

Prof. Crina Dima, prof. Rus Cristiana, prof. Pașcu-Paul Bianca

Az idei tanévben is nagyon szép eredmények születtek a kisebbségeknek szervezett román nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán, március 25-én. A Csiky Gergely Főgimnáziumot 18 diák képviselte ezen a megmérettetésen, akik mindannyian az Aradi Tehetségközpont diákjai is. Közülük öten jutottak tovább a tantárgyverseny országos szakaszára.

A továbbjutók: Albert Alexandra (VI. B, felkészítő tanár Pașcu-Paul Bianca), Kiss Cyntia (VII. B, felkészítő tanár Rus Cristiana), Szellelki Krisztián (X. A osztály, felkészítő tanár Rus Cristiana), Szél Emese (IX. A osztály, felkészítő tanár Crina Dima) és Anghel Orsolya (VIII. A, felkészítő tanár Crina Dima).

Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk az országos megmérettetésen!

Nyári Melinda, nevelési igazgató