A megyei matematikaversenyek díjkiosztó ünnepsége a Csikyben

Spier Tünde igazgató üdvözli a megyei matematikaversenyek díjkiosztó ünnepségének résztvevőit a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében, 2023. március 21-én
[Fotó: Ilona János]

„Önmagában a tehetség kevés a sikerhez, gyakorlás nélkül nem juthat a felszínre. Megfelelő hozzáállás, alázat, megbízhatóság, akarat – azaz kőkemény munka – nélkül nincs igazi siker.” (Miller Zoltán)

Március 21-én délután a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében a tanév négy matematikaversenyének legügyesebb résztvevői gyűltek össze, akik szüleik és tanáraik kíséretében izgatottan várták okleveleiket és az őket megillető nagy tapsot (no meg persze a jutalmakat).

Iskolánk a házigazdája az évről évre megrendezett Zrínyi Ilona Matematikaversenynek és díjkiosztójának. Idén nagy örömmel kibővítettük ezt a díjkiosztót az elemisek számára meghirdetett Brenyó Mihály Országos Pontszerző Matematikaversenyen, az Országos Magyar Matematikaolimpia megyei szakaszán, valamint a Csillagszerző Matematikaverseny megyei szakaszán kiemelkedő eredményeket elért diákok díjazásával. Az eredményhirdetésre Ágyáról, Kisiratosról, Pécskáról, Simonyifalváról és Zerindről érkezett versenyzők is megtiszteltek jelenlétükkel. A diákok által elért helyezéseket IDE kattintva lehet megtekinteni.

A matematika különleges világának kedvelői sorra vették át ajándékukat, munkájuk gyümölcsének kézzel fogható részét. Legnagyobb jutalmuk talán mégis a siker és a fejlődés, melyhez egyesek játékosan, mások kőkemény munkával jutottak el.

A Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny döntőjén, Marosvásárhelyen (május 12–14. között) Feier Petra Anna, iskolánk IV. A osztályos tanulója bizonyíthatja tudását, tanítója Viszhányó Aranka. Sok sikert!

Az V. Országos Magyar Matematikaolimpia megyei szakaszáról a Csiky Gergely Főgimnázium négy tanulója jutott tovább: Zsidai-Rétyi Bálint (VI. A), tanára Pálfi Anett, Budacsek Tímea (IX. A), Nyári Tamás (X. A) és Almási Kristóf (XI. A), tanáruk Czeglédi Csilla. Ők képviselték megyénket, február végén, a matematikaverseny országos szakaszán, amely szülővárosukban, Aradon került megrendezésre. Eredményeikről már beszámoltunk.

A Csillagszerző Matematikaverseny megyei szakaszának továbbjutói májusban, Nagyváradon mérik össze tudásukat társaikkal. Felsoroljuk őket, sok sikert és kitartást kívánva nekik: Kosara Dominik (V. B), Zsidai-Rétyi Bálint (VI. A), Teleky Zsombor (VII. A), felkészítőjük Pálfi Anett, illetve Anghel Orsolya (VIII. A), felkészítője Czeglédi Csilla.

A diákok tekintetéből sugárzott a feszült kíváncsiság a Zrínyi Ilona Matematikaverseny továbbjutóinak kihirdetése előtt. Az elért pontszámuk alapján a verseny áprilisban megrendezésre kerülő magyarországi döntőjére három diák kapott meghívót: Weichelt Hanna Gabriela (IV. B), Tar Nándor (IV. B), tanítójuk Bálint Erika Vanda, illetve Tapasztó-Gujdár Sophie (VI. A), tanára Pálfi Anett. Sok sikert kívánunk nekik is!

A díjak, oklevelek, és a csillogó tekintetek látványa után mi mással zárulhatott az ünnepség, mint a köszönetnyilvánítással. Köszönet a diákoknak a kitartásukért és lelkesedésükért, a felkészítő tanároknak a befektetett munkáért és türelemért, a szülőknek a támogatásért és bizalomért, a támogatóknak az önzetlen adományokért. Örülünk, hogy együtt ünnepelhettünk!

« A 5 »